Swing Grilli / Sarajevo '84 (Espoo) - Kreikkalainen burger



Espoon grillimaailma on saanut uuden kuninkaan! [ Kuningas on myös poistunut, kun Matinkylän ostari on nykyään purettu]

Espoon grillejä on aina mielestäni hieman vaivannut kirkkaimman tähden puuttuminen. Vantaalla on Elvis Grilli nyk. Super Burger ja Helsingissä on ollut Pikku-Jaska. Ne on niitä paikkoja, joihin voi vain mennä nauttimaan grilliruuasta ja aina saa hyvää grilliruokaa. Voinkin nyt ilolla sanoa, että nykyään Espoostakin löytyy grilli, joka jättää muut kaupungin grillit varjoonsa. Swing Grilli Sarajevo '84 on tullut Matinkylän vanhalle ostarille Matin burgerin tiloihin ja vaihto on grilliruuan ystävälle täydellinen napakymppi. Olemme käyneet siellä jo kolme kertaa ja ruoka on ollut aina äärimmäisen hyvää. Annoksista on aina maistunut tuoreet raaka-aineet ja viimeistely on ollut jokakerta samanlaista.

Ensimmäisellä kerralla söimme Kreikkalaisen Burgerin (9,50€), joka tehtiin silmiemme edessä ihan alusta asti. Annoksien juuret ovat Bosniassa, joten hampurilainen on pitaleivän tyylinen sämpylä. Tämä juuri leivottu sämpylä oli täytetty salaatilla, fetalla, smetanalla ja 180g naudanlihapihvillä. Salaatti sisälsi myös kurkkua ja tomaattia eikä pelkkää salaatinlehtiä, vaikka mainostaulu lupaa vain salaatinlehtiä. Salaatista pystyy maistamaan ruoka-aineiden tuoreuden, mikä on aina plussaa. Smetanan ja fetajuuston yhteensovittaminen osui myös nappiin. Erityismaininta molemmista raaka-aineista, jotka olivat myös yhtä laadukkaita kuin koko kattaus.

Annoksesta jäi mieleen myös mahtava chilikastike, joka ei ollut liian polttavaa ja toi hyvin lisää makua. Pihvi ei ollut ensimmäisellä kerralla ihan niin hyvä kuin kolmannella kerralla, mutta silti pihvi oli jo tuolloin yksi parhaimmista pihveistä hampurilaiseen mitä pääkaupunkiseudulta löytyi. Nyt tuo pihvi on jo entistäkin parempi.

Annokset ovat myös isoja, joten hinta-laatusuhde on sinänsä kunnossa. Grillin ainoa huono puoli on sijainti. Matinkylän ostari ei kaikenkaikkiaan ole niitä houkuttelevimpia paikkoja lähteä grillille, mutta lupaan ettei tämä paikka tuota pettymystä! Tietysti Foodoran kautta voi näitä myös tilailla kotiin saakka, joten ostarille ei tarvitse fyysisesti mennä nauttiakseen Espoon grillien kirkkaimmasta helmestä.

Maku 5
Hinta 4,75
-A

Otimme Nanan Grillin kommenteista vaarin, ja suuntasimme suosittelujen pohjalta Espooseen. Yllätys oli kohtuullisen suuri, kun Straight Outta Compton alkoi taas soida päässä ja päädyimme ostarille, jossa ennen söimme Pommia. "Ei paikka burgeria tee" vakuutin itselleni, ja avoimin mielin tilasimme Kreikkalaisen burgerin.

Alun paras ylläri oli, että paikan pitäjä on yksi mukavimpia grillien pitäjiä, joita olemme tavanneet. Juttua riitti, ja huumorintaju natsasi hyvin. Vakuutuimme myös grillimestarin tavasta kertoa ruoasta: kuinka lämmintä vettä ei hanasta oteta, vaan kylmä vesi lämmitetään hellalla, jotta putkien paska ei pilaisi ruokaa. Muutenkin rakkaus ruokaa kohtaan välittyi vahvasti, ja oli ilo seurata annoksiemme valmistumista. Tämä ei ole perinteistä grilliruokaa siinä suhteessa, että parin minuutin aikana burgeri on suussasi, vaan hyvää saa odotella sopivan aikaa jutustellen.

Ja sitten se annos... Voi hyvä Cthulhu että oli hyvää! Aidosti käsintehty lihalätty maistui myös siltä: Täyttä tavaraa, eikä Nummelan kaltaista paskaa tarvitsisi kenenkään sietää jos tämä grillimestari olisi grillimaailman diktaattori. Muutenkaan raaka-aineiden tuoreutta ei voinut epäillä, ja tuntui, että kurkut ja tomaatit oli tuotu lautaselle suoraan tuottajalta. Burgerista löytynyt smetana oli parasta kyseistä tököttiä, mitä olen missään saanut ja chilikastike oli kuin kirsikka kakun päällä. Annoksen perusta, sämpylä/leipä oli omalla reseptillä tehtyä neljää eri jauhoa käyttäen. Hifistelyä? Ehkäpä, mutta maistuupahan ihan helvetin hyvältä! Samalla näitä voi syödä melkeinpä hyvällä omalla tunnolla: et tunge roskaa suuhusi, vaan puhtaasti ja intohimolla tehtyä ruokaa kuin parhaissakin Michelin-ravintoloissa.

Voimme myös vahvasti suositella grillin muitakin annoksia, ainakin niitä, jotka pohjautuvat bosnialaisiin herkkuihin. Erittäin vahva suositus, ja tätä varten kannattaa ajella jopa vähän kauempaa.

Maku: 4,75
Hinta: 4,75 (9,50€)
-R

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nanan Grilli (Espoo) - Super Maxi

Ahjon Grilli (Kerava) - Maxipekoni XL

Vaiveronkadun Kioski (Hyvinkää) - Vaiverolainen