Kera Grilli (Mäntsälä) - Hampurilainen & Porilainen

 

Vuosien grillikokeilut ovat opettaneet arvostamaan pysyvyyttä: Jos jostain saat hyvänmakuista purtavaa, et luultavasti naapurigrilliltä saa samanveroista. Virallisen grilliteorian™ mukaan parhaita grillejä on maksimissaan viisi (jotta lapsikin osaa ne sormillaan laskea), ja vain niillä saa käydä. Ei poikkeuksia.

Mutta teoria ei ota huomioon grillien käyvän keskenään myös virallista grilligladiaattoritaistelua™, jossa uusi tulokas haastaa vanhat naavaparrat. Tällöin rankingin #5 grilli on vaarassa menettää Paras grilli -luokituksensa, ja uusi tulokas ottaa sen paikan vakiokäyntilistalla.

Miksi opetin teille virallista grilliteoriaa™ näinkin pitkään? Koska viimeisten neljän vuoden aikana top 5 ranking on pysynyt muuttumattomana, ja uusia haastajia on ollut hävyttömän vähän. Ehkä pitäisi antaa erinäisille food truckeille mahdollisuus, mutta rehellisesti sanottuna ne vaikuttavat salakavalalta höpöhöpöltä, jolla hipstereiltä viedään viimeisetkin sentit. Tuli siis aika tankata sähköt pattereihin, ja uskaltautua kehärajojen ulkopuolelle vihreämpien grillilaidunten toivossa.

Maantiecruising päätyi Mäntsälään, ja tarkemmin ottaen sen rajaseuduille Hyvinkääntien varrelle. Ensivaikutelma grillin sijainnista oli positiivinen, koska harvoin pääsee grilliherkkuja nauttimaan järvimaisemissa. Emmekä olleet ainoita, vaan paikka houkutteli matkaajan jos toisenkin pysähtymään ruokatauolle. Toinen iloinen yllätys tuli ruokalistan hintoja tiiraillessa - näin halvalla ei grillikäynnistä ole selvinnyt sitten vuoden 2010. Nälkä kasvoi hintoja tuijotellessa, joten päätimme korottaa panoksia tilaamalla kaksi eri hampurilaista. Eli täysin poikkeuksellisesti tarjoamme teille kaksi arvostelua yksien mainosten hinnalla.

Aloitetaan perinteisellä pihviburgerilla, joka sisälsi kyytipojaksi kananmunan ja ananaksen. Lisukkeista löytyi raakaa sipulia, kurkkusalaattia, majoneesia ja salaattia. Aika perinteinen kattaus siis. Ja perinteikkyys on Kera Grillin juttu: kaikinpuolin makumaailma on wanhan ajan grillikulttuuria - sekä hyvässä että pahassa. Jos grilliruoassa pitää maistua se tietynlainen käryinen rasvaisuus ja selkeät maut, iskee tämä suuresti. Mutta jos etsit erikoisuutta ja eri makuja joka puraisulla, ei tämä tarjoa ratkaisua siihen nälkään. Jos mennään detaljeihin, niin kurkkusalaatti (joka on perinteisen grillimaun A ja O) oli hyvää ja raaka sipuli antoi tarvittavaa potkua makuun. Tykkäsin myös majoneesista, mutta tekninen virhe majoneesin laitossa johtaa siihen että majoneesia löytyy vain ensihaukkaisua varten ilon loppuessa mitä pidemmälle päästään. Korjaus on simppeli: majoneesi lisätään jo kasausvaiheessa, ei vasta lopussa kyljestä sisään.

Toisena burgerina nautimme porilaisen jahtimakkaralla. Kuten kuvasta näkyy, raaka-aineet ovat muuten täysin identtiset ensimmäisen hampurilaisen kanssa. Itse tykkäsin jahtimakkaroista enemmän pihvien ollessa peruskauraa (ymmärrettävä valinta hintatason huomioon ottaen). Tässä lihalätyssä tuli ilmi wanhan ajan grillikulttuurin tumma makumaailma entistä enemmän, koska ananas ei ollut antamassa vastapainoa. Ideaalivalintani olisi ollut porilainen ananaksella, jolloin makumaailmasta löytyisi eniten vaihtelua. Silti kaiken kaikkiaan kokonaisuus oli vahva molempien burgereiden osalta: Jos mielestäsi grillit olivat parempia ennen vanhaan, niin lisää arvosanaan +1. 

Menemmekö uudestaan? Ehkä.

Maku: 3,5
Hinta: 4,5 (5,50€ & 4,90€)
-R

Kommentit

  1. KIOSKI SAISI OLLA AUKI PITEMPÄÄN KUIN 18.00. MYÖHÄSTYIMME JA HARMTUS OLI SUURI.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nanan Grilli (Espoo) - Super Maxi

Ahjon Grilli (Kerava) - Maxipekoni XL

Vaiveronkadun Kioski (Hyvinkää) - Vaiverolainen