Mättögrilli (Hämeenlinna) - Juustomättö


Yksi kesän ajoreissuista osui Tampereen suunnalle ja päätimme etsiä löytyisikö blogiimme sopivaa grilliä Hämeenlinnan suunnalta. Nopea googlaus ja automme nokka kääntyi kohti Mättögrilliä. Saavuimme armeija-ajoista tuttuihin maisemiin ja kohta olimmekin liikenneympyrällä, josta käännytään Mättögrillille. Ulkoisesti grilli on aika mitäänsanomattoman näköinen myyntivaunu keskellä hiekkapihaa.

Netistä ei löytynyt suoraa suositusta parhaimmasta hampurilaisannoksesta, joten valitsimme ilmeisesti asiakkaan suunnitteleman kokonaisuuden eli Juustomätön. Juustomättö koostui XXL-sämpylöistä, joiden halkaisija on lähempänä lautasta kuin normaalia sämpylää. Tämän lisäksi annoksessa oli kaksi 125g "Juicy Lucy"-pihviä, juustoa pihvien välissä, pekonia, salaattia ja cheddar-juustokastiketta. Tämän lisäksi otimme kaikki mausteet. Pekoni ja hampurilaissämpylät olivat grillattu rapeiksi. Se miten Juicy Lucy-pihvit eroavat normaaleista pihveistä jäi vielä vähän auki itselleni, mutta olivathan niin meheviä, ettei koko annos edes kaivannut ananaksesta saatavaa mehevyyttä suupaloihin.

Vain harvoin annoksen mainosnimi osuu näin kohdilleen kuin Juustomätön kanssa. Juustomättö oli uskomaton mättö grilliruokaa parhaimmillaan. Annoksesta löytyi huulia polttelevaa chiliä, hyvät ja yksinkertaiset lisukkeet, kahdessa eri kerroksessa olevaa rapeaa pekonia sekä juuston että lihan pyhäliitto. Pihvit ja juustot toimivat täydellisesti yhteen. Tässä annoksessa yksinkertaisesti oli vain kaikki elementit ja taivaankappaleet kohdallaan. Annos hipoo täydellisyyttä. Ainoastaan jäin kaipaamaan hieman lisää majoneesia, mutta taas toisaalta annos olikin nimensä mukaisesti juuston juhlaa.

Juustomättö oli grilliruuan saralla kesän 2016 kohokohta, jota on vaikea voittaa. Tälläisiä helmiä toivoisi löytävän useamminkin, jotta vierailut uusilla grilleillä olisivat vaivansa arvoisia.

Maku: 4,9
Hinta: 4,9
-A

Jumantsuiga nyt on kunnon mättöä! Juustomättö (ja myös grilli) täyttää nimensä mukaiset lupaukset, ja tuhti setti vie nälän kuin nälän. Kuvasta sitä on vaikea hahmottaa, mutta 250 grammaa lihaa oli juuri sopivasti täyttämään maantiematkailusta syntyneen kurnivan vatsan. Burgerista tuli muutenkin kunnon vanhat ajat mieleen: Nyt oltiin "grilli"-sanan ytimessä, jossa liha näyttelee pääosaa eikä annoksen jälkeen ole kepeä olo.

Maultaan burgeri oli yllätys, yllätys, tummaan makumaailmaan kallellaan. Ananasta, tai muutenkaan mitään selkeää raikasta elementtiä ei annoksesta löytynyt. No joo, hassunhauskat salaatin rippeet täyttivät ravintoympyrän vaatiman sivuosan esittäjän roolin. Eikä tämä haittaa pätkääkään. Hampurilainen pitää hyväksyä sellaisena kuin se on, jolloin tilausta tehdessämmekin tiesimme mihin ryhdyimme. Ja kaikinpuolin valinta oli loistava.

Joskus tummuus muuttuu tunkkaudeksi, mutta ei tässä. Pihvien mehevyys yhdistettynä maittavaan juustoon ja majoneeseihin loivat sen verran ansiokkaan kombon, ettei annokseen paljoa lisää mitään kaivannutkaan. Ehkä vähän lisämajoneesia olisi voinut laittaa, mutta se on vain pieni miinus. Kaiken tämän kruunaa kyytipoikana Coca Cola, joka antaa juuri sopivaa sokerista makeutta mättöfiiliksiin. Tämän kesäisen kokemuksen perusteella paikkaa voi suositella varauksetta kaikille grilliruoan ystäville. Viva la mättö!

Maku: 4,5
Hinta: 4,5
-R

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nanan Grilli (Espoo) - Super Maxi

Ahjon Grilli (Kerava) - Maxipekoni XL

Vaiveronkadun Kioski (Hyvinkää) - Vaiverolainen