Jankan Wanha Grilli (Tampere) - Chili-Tuplajuusto Hamppari

Tampere, tuo wingsien ja mustan makkaran nimeen vannova kaupunki. Tosin Eurostatin mukaan Tamperetta ei voisi laskea kaupungiksi asukastiheyden ollessa niin harvaa, mutta minä annan armoa tälle teollisen Suomen kukkaselle ja kutsun sitä kaupungiksi. Wingseistä puheen ollen, olin aikamoisen pettynyt Ravintola Hookin paljon mainetta niittäneisiin siipiin. Eivät ne huonoja olleet, mutteivät herättäneet mitään suurempaa tunnetilaa mielessä tai kehossa, jota toiset kutsuisivat "elämykseksi".

Muttei anneta wingsien tai mustan makkaran häiritä, keskittykäämme kaupungin grillitarjontaan. Valinnan varaa löytyy, ja tällä Tampereen-neitsyysmatkalla vierailuarpamme osui grillikojuun nimeltä Jankan Wanha Grilli. Paikka oli erittäin siisti ulkoiselta olemukseltaan, ja muutenkin palvelu oli miellyttävää. Päädyimme purilaiseen nimeltä Chili-Tuplajuusto Hamppari, ja se sisälsi (odotuksia nostattavasti) talon omaa chiliä, mutta myös 100g pihvin, 2 siivua gouda-juustoa, salaattia ja valkosipulimajoneesin.

Kun annoksen sai käteen, huomasi heti kuinka erikoisesti hampurilainen oli rakennettu. Kaikki salaatti oli pohjalla, ja juustoa ei oltu varsinaisesti sulatettu pihvin päälle. Makuun tämä loi mielenkiintoisesti yllättävän raikkaan sivumaun, varsinkin kun salaatti oli harvinaisen kylmää sorttia. Samalla talon oma chili paljastui salsaksi, joka samaisella viileydellään rakensi kylmyyden triangelia, jota ei heti tule muilla grilleillä vastaan. Tämä kylmyys kyllä miellytti, mutta loppua kohden alkoi hieman turruttaa. Samalla paljastui, ettei burgerin maussa oikein ollut vivahteita tarpeeksi. Gouda oli kyllä mukava piristysruiske perusjuustoihin nähden, mutta muuten lisäpotkulle olisi ollut tarvetta. Salsa ei ollut tarpeeksi tulista omaan makuun, mutta toisaalta grilliltä näytti löytyvän myös stydimpi chili-burgeri. Tämän lihalätyn takia en lähtisi Tampereelle kruisimaan, mutta paikallisille kyläläisille voi annoksen kokeilua varovaisesti suositella.

Maku: 3,25
Hinta: 3,5 (7€)
-R

Chili-Tuplajuusto hamppari oli mielestäni onnistunut kokonaisuus. Salaattia oli ehkä hieman liikaa annoksen kokoon nähden, mutta toisaalta taas salaatti piti hampurilaisen alusta loppuun mukavan kosteana. Annoksessa käytetty chili ei ollut pistelevän polttavaa mallia vaan tarjosi mukavaa kuumostusta kielenpäällä.

Pihvi oli juuri sopivasti höystetty grillimausteella, joka antoi hyvin makua jokaisella suupalalla. Goudajuusto oli laitettu kuuman pihvin päälle, joka ehti sulattaa juustoa hieman ennen annoksen nauttimista. Itse pidin Goudan tuomasta vaihtelusta paljon yleisimpiin hampurilaisjuustoihin.
Annos oli isohko, mikä toi myös poikkeuksellisti hieman vaikeuksia sen syömisessä.


Maku: 4,25
Hinta: 4,25
-A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nanan Grilli (Espoo) - Super Maxi

Ahjon Grilli (Kerava) - Maxipekoni XL

Vaiveronkadun Kioski (Hyvinkää) - Vaiverolainen