Pub Marjanne Grilli (Tikkurila) - Hanovar Burger

Suomi voitti MM-kultaa ja sen jälkeen uutta grilliä testaamaan. Onko parempaa tapaa aloittaa uusi vuosi 2016? Suuntasimme Tikkurilan keskustaan, jossa aseman vieressä sijaitsee Grilli. Tämä "Grilli" ei paljastanut identiteettiään helposti: Mainoskyltit sisältivät vain grilli-sanan ja Internet-salapoliisityön jälkeen emme ole aiempaa viisaampia nimen suhteen. Vieressä sijaitsee Pub Marjanne, joten saakoon se olla grillin virallinen titteli.

"Uusi vuosi, uudet kujeet" oli mottomme, joten päätimme uhkarohkeina kokeilla Hanovar Burgeria. En tiedä onko Manowar-bändissä maailman kovimpia kebab-fanittajia, mutta tämä miltei nimikkoannos sisälsi kebabia, chiliä, kurkkusalaattia, sipulia, salaattia ja kastiketta. Tiesimme että tästä tulee joko megahyvä tai megapaska-annos. Sanokaa sitä vaikka kuudenneksi aistiksi.

Holy Moly että sitä viimeistä ainesosaa tulikin paljon! Nyt ei voida valittaa soosien puutteesta, koska koko burgeri oli yhtä soosia! Itse sauceystävänä olin iloinen tästä ilmestyksestä, ja odotin innolla mitä makuja voikaan annoksesta löytyä. Ja sitten se ensipuraisu! Hmmm... Öh... Onpas sanalla sanoen "erikoista". Mutustellessa ensimmäistä suupalaa oli vaikea sanoa juuta tai jaata annoksesta, se vain maistui niin poikkeavalta. Kebabia oli vain nimeksi, ja kastike täytti suun. Valitettavasti kastike maistui puoliksi jogurttipohjaiselta peruskebabsoosilta, ja toisaalta puoliksi majoneesilta. Ihan ok, mutta valtameri-määrissä ei oikein toiminut setissä. Samaten taustalta tuli perinteikäs kebabin yrttinen (tässä tapauksessa tunkkainen) tomaattikastike esiin, mikä ei yhtään mennyt yhteen kastikkeen kanssa. Kuvan vasemmasta alareunasta voi bongata tomaattikastikkeen, ja jos ilkeitä ollaan, niin se maistui annoksessa samalta miltä se kuvassa näyttää (ripulilta). Salaatti oli ehkä pahinta mitä olen burgereissa vähään aikaan maistanut: kaali ei ole burgereihin sopivaa! -A sanoi sen olevan kiinankaalia, ja se loikin oivan mielikuvan siitä millaiselta Kiinan hikipajat maistuisivat ruokamuodossa. Kirsikkana kakun päällä sämpylöille oli käynyt sama kuin liian kauan mikrossa nuketettuihin tortillalettuihin: niistä tulee osassa kohtaa sitkeitä ja kovantuntuisia. Ja jos laitetaan vielä kirsikka kirsikan päälle, niin hienoinen tiskiveden maku ilmestyi jossain kohtaa kuvioihin, tosin kadoten yhtä nopeasti kuin tulikin. Jos pikkujellonat olisivat pelanneet Hanovar Burgerin lailla, olisi kulta, ja jopa alkulohkosta eteenpäin pääsy, jäänyt haaveeksi.

En silti uskalla tuomita grilliä täysin, koska joskus pitää yrittää jotain uutta vaikka se katajaan kapsahtaisikin. Tämän makumaailma oli todella erikoinen, joten jotkut saattavat jopa pitää annoksesta. Arvostan aina erilaisuutta ja uusia elämyksiä, mutta mielestäni tämä ei vain lopulta toiminut millään tavalla, ja annoksen valmistamismenetelmä jäi kyseenalaiseen maineeseen (siitä -A kertoo lisää). Uskon että muut grillin antimet ovat parempia, mutta uskaliaat Mad Cookit testatkoon Hanovarin ihmettä/kauhua!

Maku: 1,25
Hinta: 1,5 (5€)
-R


Uusi vuosi ei alkanut onnellisten grillilippojen alla, kun eksyimme Dixin vieressä olevalle grillille. Hanowar-kebabaterialla oli nimi kohdallaan, mutta kaikki muu menikin sitten jo reippaasti metsähallituksen puolelle. Palvelu oli tosin ystävällistä ja annoksen sai eteensä nopeasti.

Hampurilaisen sämpylät lämmitettiin mikrossa, minkä seurauksena annospaperi ja hampurilainen liimautuivat toisiinsa. Tämän jälkeen annokseen laitettiin tiskillä ollutta kebabbia, salaattia ja kastiketta. Kastiketta tuli sen verran hampurilaiseen, että se olisi tarvinnut Mooseksen jakamaan majoneesimeren kahtia kebabin etsimiseksi sen pohjalta. Kebab-lihaa oli mielestäni surullisen vähän, kuten kuvastakin näkyy. Kebabia oli ehkä 10 soiroa lihaa hampurilaisessa, minkä vuoksi suurinosa hampurilaisesta olikin sitten majoneesissa upotettua salaattia sekä lisukkeita.

Makumaailma jättää yhtä kylmäksi kuin annoksessa ollut kebabi eli huoneenlämpöiseksi. Lopputuloksena hyvin mitäänsanomaton valmiskastikkeiden makuinen mikroburgeri.

Maku: 1
Hinta: 1
-A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nanan Grilli (Espoo) - Super Maxi

Ahjon Grilli (Kerava) - Maxipekoni XL

Vaiveronkadun Kioski (Hyvinkää) - Vaiverolainen