Ahjon Grilli (Kerava) - Maxipekoni XL

Kerava — Amisten luvattu kaupunki. Tämä urbaanilegenda elää ja voi vahvasti, mutta valitettavasti minun täytyy murtaa tämä myytti... Keravan grillitarjonta on nimittäin niin olematonta, ettei rinkiä ajavat miehet saa mistään tarvittavaa huikopalaa harrastustaan varten. Kertaakaan en ole tavannut nälkää näkevää ringinkiertäjää, joten Kerava onkin hävinnyt sodan amisten sydämistä Tikkurilalle jo aika päiviä sitten.

Keravan miltei ainoa grilli sijaitsee syrjässä Ahjossa, ja onkin sen takia nimetty Ahjon Grilliksi. Tämä pulju paloi jo kertaalleen poroksi vuonna 2011, mutta kuten feeniks lintu, Ahjon Grilli nousi takaisin tuhkista vuosi tapahtumien jälkeen. Grillin olemus on siisti, ja sieltä saa myös itämaista ruokaa grilliherkkujen lisäksi. Tämä ei toisaalta kiinnosta meitä pätkääkään, mutta ehkä tällä menolla kiinalaisesta ravintolasta voi saada burgereita tulevaisuudessa (tämäkään ei toisaalta kiinnosta meitä pätkääkään). Ainoa mikä meitä kiinnostaa on aito ja perinteinen grillimättö! Ne grillissä valmistetut herkut, joissa ei kaloreita mitata. Tätä agendaa varten tilasimme Maxipekoni XL:n, joka piti sisällään 180g pihvin, juustoa, pekonia ja kananmunan.

Kuten kuvasta huomaa, burgeri näyttää syötävän hyvältä! Kananmuna oli juuri sopivan meheväksi jätetty, ja pekonia oli levitetty kiitettävästi purilaisen nimen veroisesti. Parasta oli kuitenkin majoneesit: kolme erilaista majoneesia eri kohtiin laitettuna näytti lupaavalta valmistusvaiheessa, mutta itse maku oli taivaallista! Jokainen majoneesi maistui hampurilaisessa, ja jokainen niistä oli selkeästi erilainen makumaailmaltaan. Kun pekonit toivat tummuutta makuun, niin majoneesit loivat mahtavasti raikasta vastapainoa elämykseen. Ja elämyshän tämä hampurilainen oli ensimmäisillä suupaloilla. Valitettavasti Maxipekoni oli ladattu edestä täyteen, mutta takaosa oli jätetty harmillisen vähälle huomiolle. Perinteinen murheenkryyni, jossa majoneeseja ei osata laittaa koko hampurilaisen alueelle, oli liikaa läsnä. Takakontti oli kuiva, ja pelkästään ainesosat maistuivat. Tämä ei ollut niin paha ongelma kuin Susan Grillillä, mutta silti alun huumaava maku loppui liian nopeasti kesken. Mestarigrillikokkien opeilla tästä burgerista saisi aikaan huippuyksilön: maut olivat erittäin hyviä, mutta toteutus ontui hieman. Visiitin arvoinen paikka silti.

Maku: 4.00
Hinta 3.50 (8€)

-R
 
Aikaisemmat muistot ja kokemukset Ahjon Grilliltä eivät olleet omalla kohdallani kovinkaan ruusuisia. Viime kerralla, josta on jo vuosia, hampurilaisen sämpylä oli puristettu grillissä paahtoleiväksi ja hampurilainen oli kauttaaltaan kuivempi kuin Sahara. Joten odotukset olivat aika alhaiset.

Otimme Grilliltä Maxipekoni XL-hampurilaisen ja jäin jännityksellä odottelemaan lopputulosta. Samalla hieman vilkuilin kuinka hampurilaista valmistettiin grillitason äärellä. Paikan kokin laittaessa hampurilaisen eri väleihin eri majoneeseja ja maustekastikkeita näytti burgeri todella hyvältä. Viimeistään siinä vaiheessa, kun sain hampurilaisen käteeni ja hampurilaisen sämpylät eivät näyttäneet liiskatuilta, olin vakuuttunut.

No miltä Maxipekoni-burger maistu? Uskomattomalta, hampurilaisen mausteet olivat kuin Ying ja Yang toisiaan täydentäen. Ne samat kastikkeet, joita kokki laittoi hampurilaisen eri kerroksiin kohtasivat nyt suussa jokaisella suupalalla. Tätä onnea ei kuitenkaan kestänyt koko hampurilaisen ajan, vaan lopussa hampurilainen muuttui tuhdiksi ja taivaallinen maku katosi. Kastikkeet ja majoneesit tarvitsivat loistokkaaseen tulokseensa lisukesalaatin tuomaan ilmavuutta suupaloihin. Tässäkin burgerissa osa majoneeseista ja kastikkeista valui käärepaperien syövereihin, joita oli ensimmäisiä kertoja pakko kaivella takaisin hampurilaiseen. Ne olivat vain niin hyviä! Muuten annoksen syöminen olisi myös muuttunut työnteoksi tuhtiuden takia.

Hampurilaisen sämpylät olivat paistettu ja paahdettu grillissä, joten ne olivat mukavan rapeita ja sopivat hyvin makumaailmaan. Kananmuna oli paistettu muotin avulla normaalia paksummaksi, mikä myös toimi hyvin alussa kastikkeiden kanssa.

Kaikki peruselementit ovat annoksessa kohdallaan, mutta alun uskomattoman makumaailman kadottaminen oli pettymys. Annos oli ehkä hieman ylihintainen verrattuna sisältöön ja oikea hintapiste olisi jossain 7,50€ kohdilla.


Maku: 3.75
Hinta: 3.25
-A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nanan Grilli (Espoo) - Super Maxi

Vaiveronkadun Kioski (Hyvinkää) - Vaiverolainen