King's Corner (Vantaa) - Harri's Special

Koska Louhelan Special jätti orastavan nälän vatsanpohjaan, oli pakko etsiä uusi grilli ja lisää sapuskaa koneeseen. Päädyimme Kuninkaan korneriin, joka sijaitsee kesäisin kauniilla Vantaankosken alueella. Grillin sulkemisaika oli jo käsillä, joten päätöksiä oli pakko tehdä nopeasti. En tiedä onko Harri paikallinen legenda tai Vantaan itseoikeutettu kunkku, mutta päädyimme Harri's Specialiin yhden erikoisainesosan takia: burgeri nimittäin sisälsi halloumijuustoa, jota eivät ihan jokapojan nakkikiskat yleensä tarjoile. Muutenkin 6,5€:n hinnalle löytyi hyvin katetta sämpylän välistä, sillä mukaan tuli myös 100g pihvi, pekoni ja vihreät jänöjussilisukkeet.

Sweet jesus of maria magdalena! Olipahan hyviä ensipuraisuja, huhhuh! Makua löytyi paljon, ja mikä parasta, tuntui että jokainen suupala oli oma seikkailunsa. Oli suolakurkkujen luomaa kirpeyttä, majoneesien makeutta ja pekonin savuisuutta. Sitten lopussa tuli vielä yllärinä uusi majoneesi, joka vei taas uusiin elämyksiin. Myös ennakolta kiinnostavin halloumijuusto antoi juuri sopivaa lisämakua annokseen, viemättä sitä överiksi Pohjanmaan Grillin tyyliin. Kaikki maut olivat mahtavassa tasapainossa, ja onneksi sämpyläkin oli sopivan speciaalia mystistä Harria kunnioittaakseen. Pihvi oli myös juuri oikeanlainen grillipihvi: ei liian paksu, sopivasti grillattu ja maustettu. Ei ole tänä vuonna montaa kertaa tullut samanlaista grillielämystä vastaan, ja voidaan puhua jopa maagisesta ensimmäisestä kerrasta™

Koska ensimmäinen kerta päätyi lähelle huippuarvosanoja, oli pakko päästä testaamaan uudestaan tätä Vantaankosken ihmettä. Ehkä maagisuus nojautui aiempiin pettymyksiin ja päivän yleisiin hyviin viboihin? Tämä epäilys oli pakko selvittää yleisen hyvän, ja tutkivan grillikulinaristijournalismin vuoksi. Menimme paikalle päiväsaikaan, jolloin päätimme ottaa annoksen ateriana ranskalaisten kera. Päätimme myös syödä paikan päällä, vierasta penkkiä ja aterimia kuluttaen. Kyllä, haarukka ja veitsi esiin ravintolatyyliin. Tämä oli suuri virhe, jonka tajusin liian myöhään... Eihän perkele hampurilaista ole tarkoitettu syötäväksi siististi haarukalla ja veitsellä! Se tungetaan suuhun niin että leukaperät vääntyvät sijoiltaan, ja ollaan tyytyväisiä kun kastikkeet leviävät poskille! Tähän sääntöön on olemassa vain yksi poikkeus: Super Elvis. En silti kutsuisi Elvis Burgerin sivuttaistaideteosta hampurilaiseksi, vaan Wampurilaiseksi (wide hamburger).

Muutamat teistä taitavat miettiä "Mitä väliä?". Yleisen fiiliksen lisäksi voin perustella sitä maulla. Oletko koskaan juonut Coca Colaa perusmukista, tölkistä ja lasipullosta? Kuten luultavasti olet huomannut, maku muuttuu (tai sitten et ole kiinnittänyt asiaan riittävästi huomiota). Olen pitkään miettinyt mistä tämä johtuu, ja olen lopulta päätynyt hajuaistiin. Hajuaisti on vahvasti kytköksissä makuun, ja miettikää miten erilailla hajuaisti toimii kun hampurilainen on nenässä kiinni (syöt suoraan) tai paloina kerrallaan (haarukka+veitsi). Tämän takia Harri's Special oli toisella kerralla pettymys: ei makuiloittelua, vain perushampurilaista hieman muhkeammilla mauilla. Samalla ranet tukkivat makunystyröitä polttavalla kuumuudellaan (note to self: malttia!) ja perustavanlaatuisella tylsyydellään, jota ei piristetty ketsupin ja sinapin lisäksi millään muulla lisukkeella. Pettymys kaiversi syvästi mieltä — ei tämä tällaiselta maistunut... Tämän takia minun on lopullista arviota varten testattava annos vielä kertaalleen, samoilla muuttujilla kuin ensimmäisellä kerralla. Nyt annan arvosanani ensimmäisen kerran perusteella miinus 0,25.

Jatkossa ISO EI haarukalle ja veitselle hampurilaisten syönnissä!

Maku: 4,5
Hinta: 4,5
-R



King's Corner on ollut pitkään listallani niistä paikoista, joissa on pitänyt vain käydä. Yleensä olemme ajelleet ohi, kun paikka on ollut jo kiinni tai muuten vain menossa muualle. Käynti Ullan Grillillä jätti itselleni pienoisen nälän, vaikka olin syönyt ihan normaalisti ennen visiittiämme. Nyt tällä kertaa ajaessamme ohi, tokaisin R:lle että pitäisikö käydä jos paikka on auki? Nopea Pow-how pidettiin sekunneissa ja sen seurauksena automme kaartoi parkkipaikalle toivoen, että paikka olisi vielä auki. Aukihan sitä oltiin ja testattavaksi annokseksi osui Harris Special, joka oli mainoksien mukaan uutuusannos.

Saimme hampurilaiset käsiimme noin 5-10 minuutin odottelun jälkeen ja ainakin ulkonäkö oli hampurilaisessa kohdallaan. Halloumin käyttäminen hampurilaisessa herätti mielessäni epäilyksiä ja pelkäsin, ettei halloumi-juusto toimisi ollenkaan hampurilaisessa. Pelkojani lisäsi rapeaksi paistetut sämpylät, jolloin aloin jo miettimään miten saisin tämän potentiaalisesti kuivan burgerin alas.

Annos mielestäni rakentuu pitkälti hampurilaisen "pohjasalaattina" käytetyn Coleslawn ympärille. Majoneesilla kyllästetyn kaalisalaatin tuki hampurilaiselle on uskomaton. Se estää hampurilaisen kuivumisen kasaan ja tarjoaa loistavan pedin muille täytteille tulla esiin. Makumaailmaa voisi kuvailla sanalla vivahteikas, koska eri ainesosat tulevat esille vain hetkittäin. Pieniksi paloiksi pilkottu ja hampurilaiseen ripoteltu pekoni on hyvä esimerkki tästä vivahteisuudesta. Peloistani huolimatta halloumi toimi loistavasti ja äärimmäisen hyvin mietityt täytteet tukivat tätä annoksen nimellistä päätähteä. Pitäydyn kuitenkin mielipiteessäni Coleslawn nerokkuudesta.

Rapeiksi paahdetut sämpylät pitävät hampurilaisen täytteet loistavasti sisällään, mihin tosin voi vaikuttaa majoneesin sitominen Coleslawn ympärille. Sämpylät olivat myös hieman peruskaurasta eroavat, mikä oli myös äärimmäisen positiivinen yllätys. Koostumus, rakenne ja maku antaisivat aiheen veikata, että ne olisivat paikan päällä leivottuja, mutta ihan niin kova vetomies en kuitenkaan ole tähän rahojani panostamaan.

Harri's Special ansaitsee suosittelumme halloumin nerokkaasta käytöstä ja on myös kokeilun arvoinen paikka. Annos tuo hyvin esiin kaikki elementit ja makumatka kestää hampurilaisen alusta aivan loppuun saakka, mikä on oman kokemukseni mukaan poikkeuksellista. Annos oli vivahteikas hyvillä mauilla varustettuna.

Maku: 4,25
Hinta: 4,5 (6,5€)
-A

Kommentit

  1. Vitullista mättöö,eikä ees pahat hinnat. Lihis,kebab turkii,makkaraperunat ja grillilautanen parhaat setit.Pizzat myös hintaansanähden very bueno! Yippikaijee motherfuckers......

    VastaaPoista
  2. Ullan grilli Louhelassa ihan tajuttoman hyvät makkaraperunat.Kebab ranskalaisilla myös ok.Ehkä kuitenkin kaikkien muiden ok mättöjen ohitse kiilaa kebab turkkilainen,joka on valtavan iso lihapiirakka,joka sisältää mm.jalopenoja salaattia lillinkejä yms.muita mausteita sekä melkoisen määrän hyvälaatuista kebablihaa.

    VastaaPoista
  3. Louhelan "ullan grillin" ehdottomasti hintaansa nähden paras setti on grillilautanen.Kyl suosittelen......

    VastaaPoista
  4. Ennen oli Ulla,jonka jälkeen oli MR.Who? Kuka nyt omistaa Ullan Grillin Louhelassa? Pari vietnamilaista naista tekevät kuitenkin samaa kädenjälkeä kuin itse mestari who.Tai en tiä miten kirjoitetaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nanan Grilli (Espoo) - Super Maxi

Ahjon Grilli (Kerava) - Maxipekoni XL

Vaiveronkadun Kioski (Hyvinkää) - Vaiverolainen