Ullan Grilli (Vantaa) - Louhelan Special


"Hey dude, where's Ulla?"

Taitaa Ulla nauttia aurinkorannoilla grillinsä suomista rikkauksista, koska nykyään paikassa työskenteli vain kaksi miestä. Yleisesti grilli oli siistiin päin kallellaan, ja grilliruokien lisäksi paikka tarjoilee pizzaa. En tiedä eikö Louhelassa ole yhtään varsinaista pizzeriaa, mutta grilli ei olisi ensimmäinen valintani tyydyttämään juustoisten lättyjen himoa. Pizzoja saa kuitenkin lähes joka nurkalta, mutta kunnon grilliherkkuja ei niinkään.

Valitsimme annokseksemme Louhelan Specialin kunnioittamaan tämän täysin mitäänsanomattoman tienoon olemassaoloa. Burgeriin sisältyi kananmuna, pihvi, juusto ja jahtimakkarasiivu. Plussaa on pakko antaa jahtimakkarasiivusta, joka oli erinomaisen paksu ja mehevä. Muuten taisi tosin olla säästöpäivät vauhdissa Karibian lomaa varten, koska majoneeseissa kitsalteltiin tavalla joka saisi Roope Ankankin kateelliseksi. Onneksi sentään ne vähäiset kostukkeet osattiin levittää ympäri hampurilaista, eikä vain etuosaan. Maku oli silti yllättävän hyvä, ja raikas kuin syysaamu parhaimmillaan. Maut olivat selkeitä, mutta harmillisesti hieman vaisuja. Olisin kaivannut lisää potkua joko mausteista tai sooseista, tässä luotettiin liikaa ainesosiin ja niiden kykyyn luoda kokonaisvaltainen makuelämys. Annos oli tasapainoinen, mutta samalla tasapaksu. Tuhtia jahtimakkaraa olisi voitu kypsentää grillissä hieman lisää, jotta makuun olisi saatu tarvittavaa potkua ja grillin tuomaa savuisuutta. Sanoisin hampurilaisen olevan pehmeän makuinen vailla varsinaista terää.

Hinnan puolesta hampurilainen oli A-OK, mutta toisaalta tämä lihasämpylä ei tyydyttänyt näläntunnetta täysin. Kuvassa ja livenä hampurilainen näytti kohtuuisolta, mutta pieni pihvi ja muutenkin ympärysmitaltaan pienoinen kokonaisuus ei nälkäistä matkamiestä helpota.

Maku: 3,5
Hinta: 3,5 (6€)
-R


Ullan grilli oli 2000-luvun alussa yksi niistä grilleistä, joita verrattiin netin keskustelupalstoilla Tikkurilan Elvis Grilliin eli nykyiseen Superburgeriin. No Ullan grillin nimi ainakin jatkaa vielä elämäänsä ja eksyimme vuorostaan tänne. Jännää oli huomata, että Ullan grilliä googlaillessa hakutuloksiin nousi Tripadvisor-arvostelut. Näitä arvosteluja grillillä oli useampiakin ja kaikissa mainostettiin hyviä pysäköintimahdollisuuksia. Arvostelijat eivät olleet väärässä. Pysäköintipaikkoja riitti, koska Ullan grilli löytyy nykyään uuden liikehuoneistokiinteistön nurkkaliikehuoneistosta.

Testattavaksi annokseksi valikoitui Louhelan Special. Annos näytti hyvältä, kun sen sai käteensä kaikissa kääreissään.  Annos on kuitenkin pieni kooltaan. Hampurilaissämpylät tuntuivat olevan kooltaan Saarioisen mikrohampurilaisten kokoluokkaa ja näihin oli isketty kananmuna, ananas, pihvi, juusto ja jahtimakkarasiivu. Tämän lisäksi perusmausteet, joista yhden voisin vannoa olevan kevytmajoneesia.

Hampurilainen ei aluksi sykäyttänyt suuntaan tai toiseen, mutta se paransi koko ajan lentoaan kuin sika juoksuaan. Hampurilaisen sämpylät olivat käyneet grillin kautta ja niihin oli jätetty parillan jäljet. Sämpylät olivatkin rapeita, mutta majoneesia sekä kurkkusalaattia hampurilaisessa riitti hyvin ja sämpylät eivät missään vaiheessa tuntuneet kuivilta.

Makumaailma on hyvin perinteinen grilliruuan makumaailma, jossa ei ole ylimääräisiä mausteita vaan luotetaan raaka-aineiden tuomiin makuihin. Annoksen maku oli hyvä, mutta annos ei ollut mitenkään erityinen. Keskitason pienehkö hampurilaisannos, josta puuttuu se jokin muista erottautuva tekijä.

Maku: 3,00
Hinta: 2,75
-A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nanan Grilli (Espoo) - Super Maxi

Ahjon Grilli (Kerava) - Maxipekoni XL

Vaiveronkadun Kioski (Hyvinkää) - Vaiverolainen