Töölön Torigrilli (Helsinki) - Top 25

Töölön Torigrillikin on tullut aikoinaan testattua ja nyt päätimme käydä vierailemassa grillillä uudestaan. Otimme Top25-hampurilaisen, joka on kerroshampurilainen kahdella pihvillä, juustosiivulla, ananaksella sekä paistetulla kananmunalla. Kuten kuvastakin näkyy, niin hampurilaisen lisukkeissa ei ole pihtailtu. Majoneesia on riittämiin salaatin, sipulisilpun ja ketsupin sekä grillimausteen mukana.

Top25:n ensi haukkaus oli omalla kohdallani täynnä rapeaa hampurilaissämpylää ja hyvin maustettua kananamunaa majoneesin kera. Majoneesi ei ole maultaan mitenkään kovin erikoista vaan lähempänä perinteistä hampurilaismajoneesia. Pihvit ovat myös hyvin perinteisiä hampurilaispihvejä, jotka eivät eroa muista grillien tarjoiluista sen enempää. Lisäksi pidin paljon tavasta jolla hampurilainen oli rakennettu. Ananas ja toinen pihveistä olivat yhdistettyinä toisiinsa, kuten myös kananmuna ja jäljelle jäänyt pihvi. Tämä yhdistelmä toimii hyvin ja ainesosat nostavat toisiaan hyvin esiin hampurilaisen tuhoamisoperaation aikana.

Top25 on perushyvä kerroshampurilainen, jonka hinta-laatusuhde on hyvä. Makumaailma ei syöjälle järistyksiä tarjoa, mutta se ei myös petä grillillä kävijääkään.

Maku: 3
Hinta: 4,25 (5,50€)
-A

"Perinteistä sinappia vuodesta 1952" ei taida Repen sinappia olla tällä kertaa? Grillien sinappiobsessio on ilmiö, jonka ymmärrykseen ei edes miehen aivot taivu. En tiedä oliko 50-luvulla kovaa huutoa vetää sinappia niin että tulee toiset satsit housuihin, mutta nykyään lupaus sinapista ei kiihota. Oheinen slogan on silti jostain syystä isommassa mittakaavassa kuin varsinainen "Töölön Torigrilli"-nimi.

Top 25 oli paperilla erittäin iskevä kokonaisuus. Tuli fiilis, että nyt Helsingissä laitetaan parasta tarjolle erittäin kohtuullisin hinnoin. Ja kyllähän burgeri hyvältä näyttää kuvan perusteella. Mutta sitten tuli ensimmäinen haukkaus ja Game Over lävähti silmieni (ja makunystyröideni) eteen. Sämpylät olivat kuivaa kamaa, joko viikon vanhoja tai iäisyyden pakkasessa kyhjöttäneitä. Muita makuja ei sitten oikein huomannutkaan, ja kokonaisuudessaan setti oli auttamattoman mautonta. Kirjoitin muistiinpanoihin annoksen maistuvan hieman kalalta, ja viimeksi kun tarkistin, niin lehmät eivät ui merivedessä.

Burgeri olisi siis tarvinnut kipeästi lisää ja uusia majoneeseja. Kuvassa näkyvä keltainen runsaudensarvi oli yhtä tyhjän kanssa, ja perusketsuppi ei paljoa lämmittänyt kylmänä syysiltana. Top 25:lla lähti kuitenkin nälkä hyvin pois, ja ainesosat olivat kohtuullisia. Paljon jäi silti puuttumaan, ja uusilla sämpylöillä ja kastikkeilla annoksesta voitaisiin saada meneväkin setti aikaan. Samana iltana maistettu Tuomashampurilainen veti kyllä keveästi maton tämän tekeleen alta.

Maku: 2
Hinta: 4
-R

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nanan Grilli (Espoo) - Super Maxi

Ahjon Grilli (Kerava) - Maxipekoni XL

Vaiveronkadun Kioski (Hyvinkää) - Vaiverolainen