AG Nummela - Kerros-ateria + Täyslihakerroshampurilainen


Meidän on tehtävä tunnustus. Emme ole katsoneet jaksoakaan Grillit Huurussa - ohjelmasarjaa. Tässä ei ole taustalla mitään elitistä tai muutenkaan pahaa mieltä, emme vain yksinkertaisesti saaneet aikaiseksi. Kerran tosin mieleeni juolahti, että hei, tämän ohjelman avullahan voisimme ehkä löytää uusia grillejä lähimaisemista. Päätin siis katsoa pätkän viimeistä jaksoa, jossa Hedberg oli Jani Sievisen vieraana Nummelassa. Jätin lässytyksen sikseen, ja skippasin Ruutu.fi-palvelussa suoraan ensimmäiseen grilliin. Tämä grilli oli kuulemma yksi Sievisen suosikeista, ja nimeltään AG-Nummela. Katsoin jaksoa vielä vähän matkaa, ja kuulin kuinka kerroshampurilaisen analyysissä käytettiin ainoastaan lauseita "Eikös olekin hyvää?" "Joo on hyvää" ja siihen se sitten jäi. Toivottavasti grilliohjelmassa oli sentään hieman parempaa analysointia muista mätöistä, muuten se on jäänyt vain grilliteemalla varustetun Talk Show:n asemaan.

Odotukset olivat kohtuukorkealla, varsinkin kun paikan päällä kuhisi porukkaa. Ensimmäinen grillin outous löytyi siitä, että paikka tarjoaa kahta erilaista kerroshampurilaista. Se tarjoaa nimittäin perusversion, ja sitten deluxe-painoksen, jossa pihvit on korvattu 120g täyslihapihveillä. Koska sarjassa ei määritelty asiaa tarkemmin, päädyimme huokeampaan yksilöön (5,60€). Koska nälkä kurni, tilasimme sen ateriana, jolloin hinta pompsahti 11,60€. Tällä 6 euron lisäpanostuksella sai lasipullo cokiksen ja ranskalaiset.

Joo ja sitten pamahti se toinen erikoisuus: Ranskalaiset oli mätetty majoneesin ja ketsupin päälle. Tavallaan hyvä idea, ettei kaikki kastikkeet ole yhden ranskalaisen päällä, mutta ei niitä helppoa ollut sieltä pohjaltakaan kaivaa. Parempi ratkaisu olisi ostaa rasioita, joissa olisi pari lokeroa: toinen ranskalaisille ja toinen kostukkeille. Majoneesi oli ihan jees, mutta ranskalaiset eivät muulla tapaa jääneet mieleen laisinkaan. Pakko sivuhuomautuksena mainita, että 6 euroa on aivan överiliikaa cokiksesta ja keskinkertaisista ranskalaisista. Esimerkiksi Pietolan Grilli tekee saman 3 eurolla ja paremmilla ranskalaisilla.

Ja sitten pääsemme siihen kruunun jalokiveen, elikkä itse hampurilaiseen. 5,60€ on ihan kohtuuhinta burgerista, jolla ei ehkä yleensä saa sitä terävintä kärkeä, mutta ei myöskään sitä pohjaa kyntävää. No tämän hampurilaisen pihvit vasta sitä savimaata kyntivätkin... Jos olen puhunut pahaa muiden hampurilaisten pihveistä, niin unohtakaa ne, koska AG-Nummelan pihvit asettivat riman sen verran alas ja kieroon, ettei muilla ole sinne helposti pääsyä. Ensinnäkin pihvit olivat semmoista höttömössöä, että ne sopisivat paremmin jauhoiseen murekkeeseen kuin hampurilaiseen. Toiseksi niissä oli niin erikoinen maku, että ne tuovat enemmän joulun mieleen piparisella (!) makumaailmallaan kuin hampurilaisannoksen. Tämä voi vedota joihinkin ihmisiin, joten hipsterit ja pakonomaisesti erikoisuuksia jahtaavat huomio! Kirjasin muistiinpanoihini myös merkinnän tunkkaisuudesta, ja ylipäätään oudosta mausta, josta ei vaan pääse yli eikä ympäri. Pientä miinusta myös siitä, että hampurilaisen sämpylät olivat ylhäällä ja alhaalla samat (ehkä kokkikolmosen epähuomiossa tekemä virhe). Jos pihvit unohtaa, niin burgerissa oli ihan ok maku muuten: Paljon sipulia ja ihan jees majoneesi.

Maku: 1,75
Hinta: 2 (hampurilainen), 1,25 (ateria)
-R

TOINEN KERTA
 Jäi sen verran mieltä kutkuttamaan, että miltäköhän hampurilainen olisi maistunut paremmilla pihveillä? Tätä lähdimme selvittämään toisella kierroksella, jolloin valitsimme kerroshampurilaisen täyslihapihveillä (120g). Ainakin hinta lupailee paljon: täyslihapihvit maksoivat 3,9€ lisää ja hampurilaisen hinta nousi 5,60 eurosta 9,50€. Tämä hinta vastaa jo luksustason mättöjä: SuperElviksen kookas ja tasokas setti maksaa vain 0,3€ enemmän.

Burgeri näytti vilkaisulta (ja myös kuvasta) ihan ok:lta, mutta ei hintansa väärtiltä. Yllätys oli sitäkin suurempi, kun pihvit olivat täysin maustamattomia! En tiedä onko AG-Nummelan tavoitteena parantaa sydän- ja verisuonisairaudet pois Suomen kartalta, mutta ainakaan nautintoa tällä mauttomuudella ei saavuteta. Muutenkin oli niin perustasoista kauraa, ettei hinnan vaatimaa laadullista hyppäystä ollut havaittavissa. Täysin mitäänsanomaton kokonaisuus siis.

Maku: 1,75
Hinta: 1,25
-R

Odotukset olivat kovat, kun lähdimme ajelemaan Nummelassa sijaitsevalle AG Nummela-grillille.
Molemmilla kerroilla grillin ympärillä oli kuhinaa ja asiakkaita saapui jatkuvasti grillille tyydyttämään nälkäänsä.

Kerroshampurilainen vaikutti aika turvalliselta vaihtoehdolta, joten päädyimme siihen. Ateria oli hinnaltaan jopa ylihintainen, mutta limu oli pakko saada ja miksei siinä samalla ottanut sitten ranskalaisia. Ranskalaiset olivat ihan ok-tasoa. Ei mitään erikoista, mutta ei myöskään mitään huonoa.  Ne olivat myös juuri sopivan rapeita. Ainoa erikoisuus oli ketsupin ja majoneesin sijoittaminen annoksen pohjalle, mikä ainakin omalla kohdallani oli mielestäni fiksu veto. Majoneesi oli sen verran hyvää, että olisin toivonut sitä löytyvän myös kerroshampurilaisesta.

Hampurilaisten sämpylät olivat molemmilla kerroilla pinnaltaan rapeita ja sisältä pehmeitä. Annos näytti hyvältä, joten odotukset makumaailmaa kohtaan olivat kovat. Hampurilaisen isältö oli kaiken kaikkiaan aika mautonta ensimmäisellä kerralla ja ihmettelinkin, miten näin monella lisukkeella saa aikaan näin mauttoman hampurilaisen. Hampurilaisen sisällä oli tomaattia, juustoa, pari erilaista kastiketta ja salaattia. Pihvien osalta on vain sanottava suoraan, että näihin käytetyt naudat ovat kuolleet täysin turhaan. Paistettua jauhelihaa, joka oli täysin mautonta massaa. Ensimmäisellä kerralla pihveissä oli myös joku outo sivumaku, joka toi mieleen eltaantuneen rasvan maun???

Pihvien huonolaatuisuus ensimmäisellä kerralla jätti itselleni epäilyksen, että teimmekö täysin väärän valinnan grillillä. Hintaero tavallisen kerroshampurilaisen ja täyslihapihveillä varustetun kerroshampurilaisen välillä oli niin suuri, että aloimme miettimään voiko tuolla hinnalla saada hyviä pihvejä? Samaa ongelmaa ei ole tullut muilla grilleillä vastaan, mutta noin heikko esitys jätti epäilyksiä. Toisella kerralla maksoimme täyslihapihvien lisähinnan nähdäksemme eron pihvien kanssa. Pihvit olivat tällä kertaa vähän isompia, mutta aivan samanlaisia pikkuveljiensä kanssa. Jälleen kerran meille tarjottiin mautonta massaa. Tällä kertaa sitä massaa oli vain enemmän. Olen useasti miettinyt millainen pihvi tekee kasvissyöjiä, mutta näiden pihvien jälkeen uskoisin löytäneeni vastauksen tähän kysymykseen. Nämä pihvit saavat sikoja teurastaneenkin ihmisen pahoittelemaan lihan tuhlausta. En pysty käsittämään, miksi pihvejä ei mausteta paistovaiheessa. Tämä on erityisen outoa, koska pihvien päälle ei tule sen kummemmin maustekastiketta tai jos sitä tulee, niin se valuu samantien annospaperin pohjalle. Pihvien maustaminen suolalla ja pippurilla tai ihan grillimausteella tekisi jo ihmeitä annokselle.

Toisella kerralla on mainittava, että hampurilainen oli muuten maukkaampi kuin aikaisemmin. Nyt punahtavaa miedon tulista majoneesia oli aika runsaasti hampurilaisessa, joka antoi hampurilaisella tällä kertaa enemmän makua. Se ei kuitenkaan riittänyt pelastamaan hampurilaista sen pihveiltä.

En osaa sanoa vieläkään oliko valintamme grillin annoksista täysin väärä, mutta ainakaan kerroshampurilaisten perusteella en voi grilliä suositella. Molemmat kerrat olivat puhtaita hukkareissuja ja samalla rahalla saa täysin eri planeetoilla olevia hampurilaisia muilta grilleiltä. Ehkä grillin suosion takuuna toimii sen sijainti, joka suojaa grilliä kovemmalta kilpailulta.

Olen suorastaan pahoillani, että joudumme kirjoittamaan tämän arvostelun. Tätä ei toivoisi kenellekään osuvan kohdalleen.

Kerroshampurilainen, peruspihvit:

Maku: 1
Hinta: 1

Kerroshampurilainen, täyslihapihvit:

Maku: 1,5
Hinta: 1

-A


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nanan Grilli (Espoo) - Super Maxi

Vaiveronkadun Kioski (Hyvinkää) - Vaiverolainen

Ahjon Grilli (Kerava) - Maxipekoni XL