Nanan Grilli (Espoo) - Super Maxi

Espoo, tuo kaupunki ilman keskustaa. Ehkä juuri hajanaisuus on syynä siihen, että grillitarjontaa löytyy yllättävän paljon, ja varsin laajalta alueelta. Jos papukaijamerkkejä jaeltaisiin grilleille, niin yhden antaisin Nanan Grillille. Vaikka tämä grillitönö sijaitsee urheilukentän vieressä, niin ei sitä tunnistaisi taikka löytäisi helposti ilman nimenomaista tietämystä sen olemassaolosta. Autolla ei myöskään pamauteta laiskasti tiskille, vaan liikuntaa joutuu väkisinkin harjoittamaan pienen kävelymatkan myötä. Myös tönö itsessään on näkemisen arvoinen: seinät täynnä bommauksia saa aikaan vaikutelman, että grilli olisi suljettu jo vuosia sitten.

Mutta ehdottomasti paras puoli oli grilliä pystyssä pitävä emäntä: Juttua riitti kovalla tykityksellä, vaikkei siitä aina täysin selvää saanutkaan. Hauskaa oli asiakaspalvelun myötä, mutta mennään nyt itse asiaan eli ruokakattaukseen. Paikan tarjonta oli niin törkymäisen halpaa, ettei vastaavaa pääkaupunkiseudulta helposti löydy. Kaikista kalleimmat annokset olivat vaivaiset 6€, joka sai aikaan déjà vu tunteita (tai Nykäsen sanoin Bon Voyage-tunteita) ulkomaan reissuista. Me päädyimme Super Maxi hampurilaiseen, vaikkei siitä mitään infoa ruokalistasta saanutkaan. Siinä oli ainakin pihvi, kananmuna, juusto, (tuoretta) kurkkua, sipulia ja tietysti majoneesia kuten kuvasta näkyy. Kuvasta muutenkin näkyy hieman epäortodoksimaisesti kasattu teos, ja tähän tyyliin sopien emäntä antoi haarukan mukaan hampurilaisen viimeiselle matkalle.

Ensimmäinen puraisu oli (yllätys yllätys!) erittäin mehevä, ja majoneesia oli minunkin makuun jo tarpeeksi. Harmillisesti kaikki majoneesi katosi parin haukun aikana, koska sitä ei oltu levitetty tarpeeksi laajalle alueelle syvyyssuunnassa. Tuoreet ainekset ja sipuli antoivat mukavaa taustatukea majoneesin juhlalle. Tämän ilotulituksen jälkeen piru alkoi nostaa päätään, ja hampurilainen oli saanut vähän liikaa osumaa helvetin liekeistä. Kärtsäyksen maku oli aluksi vain pieni kauneusvirhe, mutta loppua kohden se alkoi muuttua jo häiritseväksi. Tässä vaiheessa myös sipuli muuttui petturiksi, eikä sen tuoma vivahde sopinut lainkaan kärtsäyksen makuun. Onneksi ihan lopussa kärtsääntyneisyys alkoi kadota kartalta, mutta valitettavasti hampurilaisen takaosa oli hieman mautonta majoneesin puuttuessa. Tosin toisaalta tämä mietous oli ihan mukiinmenevää, ja alkoi erikoisella tavalla muistuttaa köyhien ritareiden makua. Outoa että näin kävi, mutta toisaalta se sopi täydellisesti Nanan Grillin kokonaisfiilikseen.

Maku: 2,75
Hinta: 3,75
-R

Nanan grillin hinnat herättivät ensimmäiseksi epäilyksen siitä, että saammeko kuittia ostoksen yhteydessä. Näköjään hyvätasoista grilliruokaa voi ostaa halvalla, koska hampurilaisen yhteydessä käteeni iskettiin kuitti ostoksesta.

Hampurilainen oli kyllästetty laimealla majoneesilla, joka on aikalailla peruskamaa. Ainesosat vaikuttivat laadukkailta, vaikka hintatason mukaan näiden pitäisi olla aivan jotain muuta.

Annos muistitti paljon Töölön torigrillin Top25-annosta, mutta toteutus jäi hieman kauemmaksi.



Kommentit

  1. Hyviä arvosteluita! Suosittelen käymään kokeilemassa Matinkylän ostarilla sijaitsevan Grilli Sarajevon '84:n ja sieltä Cevapcici/kreikkalainen burger.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Otamme vinkistä vaarin, ja käymme kokeilemassa grillin piakkoin

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ahjon Grilli (Kerava) - Maxipekoni XL

Vaiveronkadun Kioski (Hyvinkää) - Vaiverolainen