Matin Grilli (Espoo) - Pommi


"Missä helvetissä me ollaan?" oli ajatuksena kun nousimme autosta Matinkylän ostarilla. Tämä Suomen suven vastine "Straight Outta Compton":ille oli sellainen kulttuurishokki, että alkoi tehdä mieli pukeutua mustaan huppariin ja juoda jääteetä.

Mutta nyt protskupirtelöt syrjään! Matin Grillin kruununjalokivi Pommi tarjoaa 5 laadukasta pihviä perinteikkäässä hampurilaiskuosissa. Jos olet Hulk Hoganista tai Arkasta mallia ottava veijari ja ainut mitä syöt on lihaa, niin tämä hampurilainen on tehty juuri sinulle. Meille muille se on vain iso kasa lihaa hampurilaisessa, jonka syömiseen leukalihakset eivät veny tarpeeksi.

Ennakko-odotukset eivät siis olleet kovinkaan korkealla, koska pelkällä lihalla ei pitkälle pötkitä näissä hampurilaisten olympialaisissa. Pihvit ovat pinottu suoraan päällekkäin, ja vain juustosiivut erottavat ne toisistaan. Ensisilmäyksellä löysin onneksi pohjalta myös hieman salaattia ja tomaattia.

Mutta mutta... Maku oli positiivinen yllätys. Ajattelin hampurilaisen olevan kuiva kuin teinien kaljakassi poliisiratsian jälkeen, mutta niin vain olivat taikoneet mehukkuutta hampurilaiseen. Kostukkeita ei hampurilaisessa ollut kuin nimeksi, ja siksi en vieläkään ymmärrä miten tämä taikatemppu tehtiin. Syyt sikseen, hampurilainen maistui yllättävän hyvältä ollakseen pelkkää lihaa. Olisin silti kaivannut (paljonkin) lisää hampurilaiseen: ehkä yksi pihvi pois, ja tilalle ananasta? Myös kastikkeita saisi olla enemmän makua tuomaan, vaikka pihvit mehukkaita ja kohtuullisen maukkaita olivatkin. Annan hampurilaiselle varovaisen erikois-suosituksen: Jos haluat hieman erilaisen hampurilaisen ja mahdollisimman paljon lihaa, käy testaamassa. Silti kerran koettuna se ei saa aikaan "Haluan lisää!"-reaktiota, osittain myös hinnan takia.

Maku: 2,5 hampurilaista
Hinta: 2,5 hampurilaista (10€)
-R


Pommin ennakko-odotukset olivat ensimäisellä kerralla todella korkealla. Olimme saaneet suosituksia tästä hampurilaisesta ja paperilla se kuulostikin hyvältä. Pommi-sanana antaa jo itsessään suuria odotuksia ja hampurilainen pystyi vastaamaan yllättävän hyvin tähän. Arvostelukertamme oli toinen käyntimme Matin grillillä ja toinen annos Pommia.

Pommi koostuu salaatista, tomaatista, kahdesta sämpylästä ja viidestä pihvistä joiden väliin on sulatettu juustoa 2-3 siivua. Vaikuttaa aika köyhältä, kun mietitään hampurilaisen hintatason sijoittumista muiden grillien kanssa. Toisaalta taas pelkkä lihamäärä oikeuttaa jo 10€ hintalappuun, mutta sitten taas toisaalta...

Pommia syödessä vallitseva elementti on lihan ja juuston liitto. Pihvit ovat olleet meheviä molemmilla kerroilla kun olen pommia syönyt, joten laatu ei ainakaan heittele. Salaatti tarjoaa kivaa vaihtelua pihvin ja juuston syömiselle. Hampurilainen on kuitenkin suurimmalta osalta vain pelkkää lihaa. Isoin ongelma itselleni tuli, kun melkein kaikki salaatti oli jo syöty ja hampurilaista oli enää puolikas jäljellä. Suurin osa hampurilaisesta olikin tässä vaiheessa pelkkää pihviä.  Vaikka hampaani uppoutuivat jatkuvasti mehevään juustolla kuorrutettuun pihviin ,aivoissani silti hakkasi ajatus pahvin syömisestä. Makumaailma on niin samankaltainen, ettei pihvejä syötäessä se paljon eroa edellisestä suupalasta. Sama maku myös vallitsee alusta loppuun jokaisella suupalalla, mikä vielä vahvistaa tätä efektiä.

Pommin idea ei oikein kestä toista kertaa. Ensimmäisellä syöntikerralla sen erilaisuus oli virkistävää, mutta nyt toisella kerralla se on vain perushampurilainen valtavalla määrällä lihaa. Makumaailma on ihan hyvä ottaen huomioon elementtien määrän hampurilaisessa. Se on hyvin tehty, mutta se tarvitsisi jotain muuta välttääkseen pahvinsyömisefektin. Itse jään kaipaamaan jälleen kerran ananasta,  ehkä paistettua tomaattia pihvien välissä ja paistettua kananmunaa tuomaan sitä vaihtelua niin tekstuuriin kuin koko makumaailmaan.

Pommi on hyvä yksinkertainen hampurilainen, joka valitettavasti myös kaatuu yksinkertaisuuteensa. Pommin paras käyttötarkoitus onkin krapulaa ennakoivana ruokana baari-illan päätteeksi. Pommi myös kannattaa käydä maistamassa sen yhden kerran, jos grilliruoka on lähellä sydäntä.

Maku: 2 hampurilaista
Hinta: 2 hampurilaista
-A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nanan Grilli (Espoo) - Super Maxi

Ahjon Grilli (Kerava) - Maxipekoni XL

Vaiveronkadun Kioski (Hyvinkää) - Vaiverolainen