Pirunsaari (Hyvinkää) - Supermegahampurilainen


Grillimatka vei tällä kertaa Hyvinkään ytimessä sijaitsevaan katukeittiöön nimeltä Pirunsaari. Mistä lie hienon nimensä saanut, muttei saarta taikka piruja näkynyt missään. Ruokalista oli kattava döneristä leikkeisiin, tosin meitä kiinnostivat vain paikan burgerit. Ruokalautasellemme päätyi, yllätys yllätys, listan kallein purilainen: Supermegahampurilainen. Ainesosalista oli kiinnostavaa luettavaa: 220g täyslihapihvi, ananas, kananmuna, pekoni, tomaatti, suolakurkku, sipuli, salaatti, majoneesi, grillimauste, sinappi ja ketsuppi. Näköjään kaikki pikkutilpehööri sinapista lähtien oli kirjoitettu ruokalistaan esille, jotta kova 10,10€ hinta saataisiin jollain tapaa perusteltua. Hintaepäilykset sikseen, oli aika maistaa pirun ruokaa!

Pyhäkoulussa lapsena opetettiin, että helvetin liekit ovat kuumat. En tosin tiennyt niiden olevan niin kuumat, että pirut saisivat poltettua hampurilaisetkin pohjaan! Hienostuneen grillimaun sijaan sain pihviin ja sämpylöihin aitoa käryn makua. Ehkä Saatana pitää palaneista burgereista, minä en. Onneksi ananas hieman peitti alleen tunkkaisuutta, ja toi sopivaa raikkautta makuun. Käry oli silti pieni ongelma verrattuna yleiseen mauttomuuteen: Pihvi olisi kaivannut reilusti enemmän luvattua grillimaustetta, ja iänikuinen murheen kryyni soosien vähyydestä nosti päätään. Tässä ei silti ollut kyse vain perusongelmasta, eli yhden kastikkeen käytöstä, vaan koko hampurilaiseen oli annosteltu säästöliekillä majoneesia ikäänkuin oltaisiin kerjuujonossa. Ehkä helvetistä ei vain löydy majoneeseja? Tai sitten kärsimys on päivän sana. Kokonaisuudessaan maku eri ainesosissa oli ihan ok, mutta käry, majoneesien puute ja yleinen tunkkaisuus ovat liian isoja miinuksia ja ajavat kokonaisuuden alaspäin kohti manalaa. En suosittele tätä edes Tuskan ystäville.

Ja sitten päästään siihen hintaan. Ei helvetti voida pyytää 3 euroa extraa ananaksesta, kananmunasta ja pekonisiivusta!* Ei mulla muuta.

Maku: 1,5 hampurilaista
Hinta: 1,5 hampurilaista
-R
*XXL hampurilainen 7,10€ vs. Supermegahampurilainen 10,10€


Tämän kertainen reissu oli toinen kertamme Pirunsaaren grillillä ja aikaisemman reissun myötä odotuksemme eivät olleet korkealla grillin tarjonnasta. Aluksi grillin hinnasto näytti kohtuulliselta, kun hampurilaisten listahinnat pyörivät siellä 7-8 € korvilla, mutta sitten silmiini osui Supermegahampurilainen ja valinta kohdistui tähän annokseen.

Ensivaikutelma hampurilaisesta oli lupaava, koska hampurilainen tarjoiltiin leivinpaperiarkkiin käärittynä ja ratkaisu ei ollut yhtään hullumpi. Hampurilainen tuli eteeni suoraan grillistä, joten pihvin jäähtymistä sai hieman odotella. Annoksessa oli kaikki mausteet ja mausteiden osalta sipulin muodon sai valita: raakana tai paistettuna. Itse valitsin jälkimmäisen ja se toimi hyvin.

R onkin tuolla ylempänä jo luetellut hampurilaisen ainekset, eikä niistä ole pahaa sanottavaa.
Pekoni on ollut mielestäni aina vähän turha lisuke hampurilaisissa, koska hampurilaisen päätähti on aina jauhelihapihvi. Pekoni tulisikin enemmän esiin kanahampurilaisen välissä, mutta smh:ssä pekoni oli yksi ainesosa muiden joukossa.

Hampurilaisen makumaailma oli kallellaan kohti perinteistä grilliruokaa, joka nojaa raaka-aineiden tuomiin makuihin ilman sen kummempia lisukkeita. Ongelmaksi nousi vain raaka-aineiden mauttomuus. Niiden mausta puuttui se "puhtaus", joka olisi pystynyt kannattamaan makumaailmaa korkeammalle. Hampurilaisen majoneesi ei itseäni säväyttänyt, koska en muista edes sellaisen hampurilaisessa maistuneen. Pihvissä ei myöskään ollut sen suuremmin mausteita, joten pihvin osalta hampurilainen jäi myös vähän vajaaksi.

Smh on yksi grilliannos muiden joukossa suuressa grilliannosten meressä ja se ei erottunut edukseen oikein mitenkään. Itselläni pihvin pintaa ei ollut poltettu, joten omassa tapauksessani se ei vaikuta arvosteluuni. Laadullisesti tämä herättää kysymyksiä, koska molemmat hampurilaiset tehtiin samanaikaisesti.

Tyydyttävä hampurilainen, mutta hinta-laatusuhde jättää tällä kertaa karvasta kalkkia grilliruokailijan kurkkuun.

Maku: 2 hampurilaista
Hinta: 1 hampurilaista
-A

Kommentit

  1. Kananmunat pitää paistaa ja tuotteet varastoida ja myyjän päivystää ja pitää yllä hommia , ilmaista palvelua kun ei ole
    kannatavasti ole olemassa .
    Kulut kulkee ja porukka narisee...... kantsii mennnä S.....ja .ostaa tarpeet ja lämmitellä ihan itekseen Burgereita ja muita mössöjä..RK

    VastaaPoista
  2. Kyse ei ole niinkään kuluista, vaan ammattiylpeyden puutteesta. Kuten blogista voi huomata, on Suomessa monia grillejä jotka tarjoavat erinomaisia hampurilaisia kohtuuhinnoin. Tarvitaan vain ripaus mielikuvitusta ja intoa tehdä hyviä hampurilaisia. Ja jos eivät omat rahkeet riitä, niin kannattaa ryöstää ideat parhaimmilta.

    Eikä hinnalla ole loppupeleissä mitään väliä. Kunhan tuote on hyvä, niin kyllä siitä mielellään maksaakin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nanan Grilli (Espoo) - Super Maxi

Ahjon Grilli (Kerava) - Maxipekoni XL

Vaiveronkadun Kioski (Hyvinkää) - Vaiverolainen