Sepen Grilli (Kaarina) - Sepen Bravo


Laskeuduimme kesälomareissulla Kaarinan Sepen Grillille ja kokeilemaan ilmeisesti Legendan maineeseen noussutta Sepen Bravo-annosta (6,80€). Annos koostuu makkaraperunoista, jotka ovat aseteltu jättilihapiirakan sisälle. Asetelma annokselle on aika absurdi. Kaksi perinteistä grilliruokaa on yhdistetty toisiinsa ja lopputuloksena on ennakkoasetelmaan sydämenpysäyttävä rasvan liittouma.

Annos kooostui  keskikokoisesta määrästä ranskalaisia ja makkaroita. Erityismainintana täytyy taas mainita, ettö annoksen perunat ovat poimutettuja ranskanperunoita. Lihapiirakka oli suurempi kuin mitä osasin odottaa. Annoksen maustepuoli jäi ketsupin, paistetun tai raan sipulisilpun ja kurkkusalaatin varaan. Nykyään jo tilatessa annosta odottaa, että annoksessa kuin annoksessa on vähintääkin jonkinasteinen majoneesi mehevyyden takaamiseksi. Tätä Bravosta ei löytynyt tippaakaan, mutta yllättäen tämä ei myöskään haitannut ollenkaan annosta.

Ensimmäisenä Bravon nähtyäni aloin miettimään, että jaksaako tämän nyt syödä kokonaan. Useimmiten itselleni on riittänyt vastaavankokoiset makkaraperunat perusnälkään. Hyvin nopeasti Bravoa tuhotessa kävi selväksi, että jokaiseen haarukalliseen piti saada niin makkaraperunoita kuin myös lihapiirakkaakin. Lihapiirakka ei olisi annoksessa muuten toiminut, mutta makkaraperunoiden kanssa siihen ei kaivannut muita täytteitä kuten keitettyä kananmunaa, salaattia, ananasta tai sitä majoneesia. Annos toimi alusta loppuun saakka vaikka annos oli hyvin yksinkertainen ja maustemaailmakin oli näin rajoittunut. Olin suorastaan hämmästynyt kuinka hyvin tämä paketti toimikaan.

Omassa annoksessani lihapiirakka oli hieman reunasta kuivunut lämmityksessä, mutta muuten annoksen valmistuksesta ei ollut moitittavaa. Ainoastaan lihapiirakan mainostaminen jättilihapiirakkana oli hieman kyseenalaista. Kyseessä kuitenkin oli ihan normaali grilliltä saatava lihapiirakka, jota myydään kaikkialla ja ne vastaan tulleet jättilihapiirakat ovat oikeasti olleet reippaasti isompia. Annoksen maltillinen hinnoittelu on kuitenkin erityisen hyvä, joten jättilihapiirakan puute ei itsessään aiheuta sen suurempia tuntemuksia.

Makkaraperunat lihapiirakka pedillä siis toimi, kunhan syöjä pitää huolen että jokaisessa suupalassa on lihapiirakkaa ja makkaraperunoita. Käykää kokeilemassa. Ei lisättävää.
 
Jälkiajatuksena, annos jätti kuitenkin pienen kutinan kokeilla samaa kokoonpanoa makkaraperunoista ja lihapiirakasta myös Pikku-Jaskalla heidän kastikkeiden sekä lisukkeiden kanssa. Uskoisin, että heidän lisukkeiden ja kastikkeiden avulla pääsisimme lähelle 5 - 5 arviota.

Maku: 4 hampurilaista
Hinta: 5 hampurilaista
-A


Turusta kuuluu kummia. Viidakkorummun pärinä kertoo Sepen Grillistä, ja heidän myyttisestä keksinnöstään. Tämä suhteellisuusteorian veroinen oivallus yhdistää lihapiirakan makkaraperunoihin, mikä kuulostaa aluksi äärettömän oudolta ja härskiltä yhdistelmältä. Mutta mitä pidempään makustelet ideaa mielessäsi, sitä enemmän se alkaa kuulostaa eräänlaiselta sinfonialta, jossa maut muodostavat mahtavan harmonisen kokonaisuuden (ainakin ennakkohaaveissa). Tätä Loch Nessin tasoista vetonaulaa oli pakko mennä itse tyyppaamaan!

Perillä odotti oikein perisuomalainen grilli: vanhat rekkaäijät kittaavat kahvia minkä kerkiävät, ja vaihtavat kuulumisiaan hengenheimolaisten kanssa. Ainut nainen lafkassa oli tiskin takana, joten testosteronin ja hien käry oli vähän liikaa omaan makuun ja suuntasimme sapuskojen kanssa ulkosalle. Ulkosalla odottikin ehkä grillimestojen paras puiden suojissa oleva kesäterassi ja bonuksena pääsi näyttämään Sepen grillin omille pihakanoille miten grilliruokaa syödään.

Sepen Bravo on siis lihis, jonka sisälle on ängetty makkaraperunat. Kuten kuvasta huomaa, ei kansi oikein tahdo pysyä isohkolta näyttävien makkaraperunoiden päällä. Omalla taidokkaalla haarukka+veitsi-nikkaroinnilla pystyin silti ottamaan suupaloihin mukaan hampurilaistyylisen setin, jossa kansi ja pohja peittävät alleen herkullisen täytteen. Tässä tapauksessa herkullinen täyte A.K.A. makkaraperunat ei täyttänyt täysin herkullisuuden leimaan vaadittavia osasia. Ei makkaraperunat huonot olleet, mutta vaan niin perin keskinkertaiset. Ranskalaiset ja makkarapalat olivat kohtuuhyviä ja laadukkaita, mutta kurkkurelissi, ketsuppi ja sinappi ei vain ole enää vuoden 2015 vaatimusten tasolla. Vähän sama kuin kävelet baariin, ja huomaat sen olevan 90-luvulle juuttunut räkälä. Räkälä, josta saat vain perusbisseä ja 50+ naisia. Lihis oli samaa tasoa, mutta ilman *mitään* *nada* *zilch* lisukkeita. Ei lämmittänyt mieltä ei.

Silti tämä Frankensteinin imaginäärinen lempiruoka sisälsi jotain, mitä on vaikea pukea sanoiksi. Sanotaan vaikka näin kliseisesti: Enemmän kuin osiensa summa. Oliko hyvää? Olihan se, ei ollut hukkareissu. Olisiko se voinut olla parempi? Ehdottomasti! Tämä idea on yhtä vallankumouksellinen kuin poikittain syötävä hampurilainen, ja grillit voisivat sijoittaa R&D ropojansa keksinnön jatkojalostamiseen. Grillikulinaristeille matka on vaivan arvoinen, kunhan ei odota tajuntaa räjäyttävää kokemusta.

Maku: 3,5 hampurilaista
Hinta: 4,5 hampurilaista

-R

Sepen Grilli-kotisivut

Kommentit

  1. Tuli kokeiltua. Aivan uskomatonta paskaa, kuten aiemmatkon kokeilut eri suosituksilla tässä paikassa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nanan Grilli (Espoo) - Super Maxi

Ahjon Grilli (Kerava) - Maxipekoni XL

Vaiveronkadun Kioski (Hyvinkää) - Vaiverolainen