Nurmijärven Grilli (Nurmijärvi) - Talon Special
Nurmijärven nukkumalähiöstä ei löydy paljoa nähtävää. Tosin keskustassa sijaitsee pieni, hieman ränsistynyt tönö, jonka etuosassa lukee "Grilli". Koska "The" grilliä ei tähän maailmaan mahdu, päätimme nimetä paikan Nurmijärven Grilliksi. Tämä grilli on ollut paikassa luultavasti erittäin monia vuosia, ja ulkonäkö on säilynyt rakennusvuodesta samana. Jopa grillin menu oli vanhalta ajalta, koska uusia burgereita oli lisätty valikoimaan kirjoittamalla ne tussilla printattujen tekstien viereen. Silti loppupeleissä grillien ulkonäkö on meille kategoriaa "ihan sama", kunhan pöperö maistuu hyvältä niin ollaan voitolla.
Sopivan hampurilaisen valikoimiseen vierähti tovi, koska selkeää ykköspurilaista ei tuntunut listalta löytyvän. Lopulta löysimme pienellä käsialalla kirjoitetun maininnan Talon Specialista. Tämä herkku oli muita kalliimpi ja kuulosti paperilla hyvältä, joten päädyimme siihen. Tuoteselosteessa luvattiin 2x isoa pihviä, pekonia, ananasta ja chilikastiketta, mikä ei ole ollenkaan hullumman kuuloinen kombo. Varsinkin pekonia löytyy yleisesti grilleiltä hävyttömän vähän, mikä on loukkaus kaikkia maailman sikoja kohtaan.
Annos valmistui nopeasti, ja näytti varsin mehevältä pakkaukselta kaikinpuolin. Pekonia, ai että sitä pekonia! Se oli täydellisesti paistettua antaen mahtavaa grilliaromia annokseen. Pihvit olivat sen sijaan ristiriitainen kokemus: toisaalta ne olivat ennakkolupausten mukaisesti isoja, ja kohtuu meheviä, mutta jotenkin niin teollisen makuisia. Minulle tuli mieleen kaupan valmiit einesjauhelihapihvit, sekä samankaltaiset pihvit mitä kouluruokalat tarjoavat annoksissaan. En sano että pihvien maku oli huonoa, mutta ehkä hieman liian valmispurtavan makuista. Keltainen kastike ajoi asiansa, ja oli maussaan hyvää keskitasoa. Taasen lupailtu chilikastike oli hyvää, luoden sopivaa kihelmöintiä makunystyröihin hyvän maun kera. Grilleiltä harvoin saa erittäin tulisia satseja, mutta ehkä toisaalta hyvä niin. Nimittäin yleensä valtaosa "tulisista" mätöistä luodaan erinäisillä Habanero-kastikkeilla, jotka ovat suoraan sanottuna usein maultaan täyttä paskaa. Polttelevia kyllä, mutta äärettömän tunkkaisia sekoituksia. Sen takia otan mieluummin grillimättöjen maut puhtaina vailla potkua kuin polttelevina hikisinä sukkamehuina.
Kaiken kaikkiaan hampurilainen oli maultaan hyvää keskitasoa, joka ansaitsee + pisteen pekonin käytöstä. Ehkä itse olisin tuunannut pekonit suoraan keskelle lihojen väliin, koska nykyisessä olomuodossaan hampurilaisesta ei saa kerralla kaikkea suuhunsa ja pekonit tuli helposti syötyä vahingossa ilman muita lisukkeita.
Maku: 3,25
Hinta: 2,5 (8,50€)
-R
Talon Specialin saadessani käteen huomio kiinnittyy heti annoksessa olevaan pekoniin ja sämpylöihin. Sämpylät eroavat ulkonäöltään nykyään yleisistä amerikkalaismallisista sämpylöistä, mutta makueroa ei ole. Muuten annoksen ulkonäkö on houkutteleva ja näin "grillikriitikkona" hampurilaisen sisältä on helppo bongata ainesosat.
Talon Special kuuluu hampurilaisiin, joissa ei voi ottaa suoraan kunnon haukkausta koko hampurilaisesta vaan hampurilaista pitää syödä ulkoreunoilta pienemmäksi. Vasta tämän jälkeen päästään maistamaan hampurilaisuutta kokonaisuutena. Hampurilaisen ainesosista esiin nousevat pekoni, kurkkusalaatti sekä chilimajoneesi, jota on riittämiin. Tätä on vaikea kuvasta päätellä, mutta auton penkitkin saivat osansa tästä majoneesin kevätulvasta. Annoksen ainesosat eivät eroa peruslaadullisesti muiden grillien tarjoomasta.
Chilimajoneesia oli omaan makuun vähän liikaakin. Majoneesi oli miedon tulista ja jopa vähän mautonta. Onneksi majoneesia oli enemmän vasta hampurilaisen loppupäässä, niin pekonista sai nauttia ihan pekonina kuten myös perussalaatista ja kurkkusalaatista.
Talon Special on hieman keskitasoa heikompi hampurilainen ja aika mitäänsanomaton kokonaisuus.
Se ei erotu edukseen muista hampurilaisista oikein millään tavalla ja ainoat asiat mitkä hampurilaisen mausta nousevat ovat negatiivissävytteisiä. Hinta onkin tämän mitäänsanomattomuuden takia hyvinkin korkea. Grillissä on parempia ja halvempiakin annoksia, joten tähän ei annokseen ei kannata sortua.
Maku: 2,25
Hinta: 2
-A
Sopivan hampurilaisen valikoimiseen vierähti tovi, koska selkeää ykköspurilaista ei tuntunut listalta löytyvän. Lopulta löysimme pienellä käsialalla kirjoitetun maininnan Talon Specialista. Tämä herkku oli muita kalliimpi ja kuulosti paperilla hyvältä, joten päädyimme siihen. Tuoteselosteessa luvattiin 2x isoa pihviä, pekonia, ananasta ja chilikastiketta, mikä ei ole ollenkaan hullumman kuuloinen kombo. Varsinkin pekonia löytyy yleisesti grilleiltä hävyttömän vähän, mikä on loukkaus kaikkia maailman sikoja kohtaan.
Annos valmistui nopeasti, ja näytti varsin mehevältä pakkaukselta kaikinpuolin. Pekonia, ai että sitä pekonia! Se oli täydellisesti paistettua antaen mahtavaa grilliaromia annokseen. Pihvit olivat sen sijaan ristiriitainen kokemus: toisaalta ne olivat ennakkolupausten mukaisesti isoja, ja kohtuu meheviä, mutta jotenkin niin teollisen makuisia. Minulle tuli mieleen kaupan valmiit einesjauhelihapihvit, sekä samankaltaiset pihvit mitä kouluruokalat tarjoavat annoksissaan. En sano että pihvien maku oli huonoa, mutta ehkä hieman liian valmispurtavan makuista. Keltainen kastike ajoi asiansa, ja oli maussaan hyvää keskitasoa. Taasen lupailtu chilikastike oli hyvää, luoden sopivaa kihelmöintiä makunystyröihin hyvän maun kera. Grilleiltä harvoin saa erittäin tulisia satseja, mutta ehkä toisaalta hyvä niin. Nimittäin yleensä valtaosa "tulisista" mätöistä luodaan erinäisillä Habanero-kastikkeilla, jotka ovat suoraan sanottuna usein maultaan täyttä paskaa. Polttelevia kyllä, mutta äärettömän tunkkaisia sekoituksia. Sen takia otan mieluummin grillimättöjen maut puhtaina vailla potkua kuin polttelevina hikisinä sukkamehuina.
Kaiken kaikkiaan hampurilainen oli maultaan hyvää keskitasoa, joka ansaitsee + pisteen pekonin käytöstä. Ehkä itse olisin tuunannut pekonit suoraan keskelle lihojen väliin, koska nykyisessä olomuodossaan hampurilaisesta ei saa kerralla kaikkea suuhunsa ja pekonit tuli helposti syötyä vahingossa ilman muita lisukkeita.
Maku: 3,25
Hinta: 2,5 (8,50€)
-R
Talon Specialin saadessani käteen huomio kiinnittyy heti annoksessa olevaan pekoniin ja sämpylöihin. Sämpylät eroavat ulkonäöltään nykyään yleisistä amerikkalaismallisista sämpylöistä, mutta makueroa ei ole. Muuten annoksen ulkonäkö on houkutteleva ja näin "grillikriitikkona" hampurilaisen sisältä on helppo bongata ainesosat.
Talon Special kuuluu hampurilaisiin, joissa ei voi ottaa suoraan kunnon haukkausta koko hampurilaisesta vaan hampurilaista pitää syödä ulkoreunoilta pienemmäksi. Vasta tämän jälkeen päästään maistamaan hampurilaisuutta kokonaisuutena. Hampurilaisen ainesosista esiin nousevat pekoni, kurkkusalaatti sekä chilimajoneesi, jota on riittämiin. Tätä on vaikea kuvasta päätellä, mutta auton penkitkin saivat osansa tästä majoneesin kevätulvasta. Annoksen ainesosat eivät eroa peruslaadullisesti muiden grillien tarjoomasta.
Chilimajoneesia oli omaan makuun vähän liikaakin. Majoneesi oli miedon tulista ja jopa vähän mautonta. Onneksi majoneesia oli enemmän vasta hampurilaisen loppupäässä, niin pekonista sai nauttia ihan pekonina kuten myös perussalaatista ja kurkkusalaatista.
Talon Special on hieman keskitasoa heikompi hampurilainen ja aika mitäänsanomaton kokonaisuus.
Se ei erotu edukseen muista hampurilaisista oikein millään tavalla ja ainoat asiat mitkä hampurilaisen mausta nousevat ovat negatiivissävytteisiä. Hinta onkin tämän mitäänsanomattomuuden takia hyvinkin korkea. Grillissä on parempia ja halvempiakin annoksia, joten tähän ei annokseen ei kannata sortua.
Maku: 2,25
Hinta: 2
-A
Kommentit
Lähetä kommentti