Burger Grill / Hölmölän Grilli (Espoo) - Superkerros

Espoo näyttäisi olevan grilliyrittäjille suotuisa paikkakunta. Koska varsinaista Espoon keskustaa ei ole, voivat grillit vapaasti valita paikkansa ja houkutella roskaruoan ystäviä ilman pelkoa kilpailusta. Tämä monopoliasema luultavasti pätee myös Burger Grilliin a.k.a Hölmölän Grilliin, ellei kilpailijoiksi laske Ikean hodareita. Tönö oli erittäin siisti, ja työntekijät olivat niin nuoria etteivät voineet olla paikan omistajia. Joskus tämä lupaa hyvää: jos grillillä menee niin hyvin voidakseen palkata ulkopuolista työvoimaa, voineen olettaa ruoan olevan tasokasta. Ei tämä tietenkään aina päde, ja onhan se pubinkin ainut nainen silminnähden kaunis jos ei ole muita tarjolla.

Paikan hampurilaistarjonta oli kattavaa, ja tarjontaa löytyi moneen makuun. Olimme hieman tylsällä päällä ja halusimme pelata riskittömästi varman päälle, jolloin valitsimme Superkerroksen. Tämä burgeri sisälsi kaksi 75g pihviä, juustoa, ananaksen ja munan. Tällainen setti on kuin kebab: ei voi koskaan olla niin huonoa, etteikö siitä pitäisi edes hieman. Samalla grilli pääsee näyttämään kyntensä loihtimalla perusaineksista maittavan kokonaisuuden. Jyvät siis erottuvat akanoista vanhan kansan viisauksien mukaan.
Ensivaikutelma oli lupaava: siististi kasattu setti, tosin ehkä hieman kliinisen oloinen. Ulkonäköä ei voi syödä, joten hylkäsin pelkän katselun nopeasti ja otin tuntumaa suullani. Olipas puhtaat ja hyvät maut! Ei ollut mitään tajunnan räjäyttäviä erikoisuusmakuja havaittavissa, mutta perusmauiksi tasokkaita. Valitettavasti pallo hieman tiputettiin aloittelijamokassa: Kaikki soosit olivat hampurilaisen etuosassa, ja takakontista niitä ei sitten enää löytynytkään. Esimerkiksi Maran Grilli oli ratkaissut asian nerokkaasti, laittaen kastiketta kahdesti purilaisen eri kasausvaiheissa. Tällöin mehukkuus ja maut säilyvät loppuun asti. Onneksi sentään Superkerroksen raaka-aineiden perusmaut olivat kohdallaan, ja nostivat annoksen kokonaistason hyväksi. Raa'asta sipulista se ansaitsee plus-pisteen.

Burger Grill saattaa saada minulta vielä uuden mahdollisuuden myöhemmin, ehkä erikoisempien burgereiden maku olisi vielä parempi. Tämä ei ollut missään nimessä huono, varsin hyvä itseasiassa, mutta jotenkin aika peruslaatuista burgerimättöä. Jos pyörit lähellä käy testaamassa, mutta pidemmältä en ajaisi paikalle.

Maku: 3,25 hampurilaista
Hinta: 3,5 hampurilaista (7€)
-R


Superkerroshampurilaisen saadessaan käteen aloin toivomaan, että ulkonäkö ja maku kohtaisivat.
Ulkonäkö antaa kuvaa herkullisesta hyvin tasapainoisesta kokonaisuudesta. Kuitenkin jo salaattia maistaessa huomasin nopeasti, ettei salaattia oltu pesty riittävän hyvin. Salaatissa oli kitkerä jälkimaku, joka jää huonosti pestyihin vihanneksiin. Tämän lisäksi hampurilaisestani löytyi ilmeisesti hiekanjyviä, jotka ikävästi rouskahtivat hampaiden välissä näiden "löytyessä".

Makumaailma on hyvin keskinkertainen. Majoneesit ja mausteet ovat niin peruskauraa, että niiden avulla on vaikea erottua. Hampurilaista voisi verrata Hesburgerin hampurilaisiin: paljon majoneesia, mutta vähän makua.

Hieman keskiarvoa heikompi hampurilainen, joka ei houkuttele erikseen palaamaan grillille.

Maku: 2,5
Hinta: 2,75
-A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nanan Grilli (Espoo) - Super Maxi

Ahjon Grilli (Kerava) - Maxipekoni XL

Vaiveronkadun Kioski (Hyvinkää) - Vaiverolainen