Tuomas Grilli (Helsinki) - Tuomashampurilainen

Helsingin keskustan grillitarjonta on hämmentävän heikkoa ottaen huomioon asukkaiden määrän. Olemme törmänneet vain yhteen legendaariseen grilliin (Jaskan Grilli), ja valtaosa katukuvan grilleistä näyttäisi olevan tylsistyttävän keskinkertaisia kojuja. Tietenkin ennakko-odotukset voivat olla väärässä, mutta pahoin pelkään. Silti testimiesten pitää testailla, joten otimme perjantai-iltana tavoitteeksemme Tour de Helsingin, jossa kävimme parilla grillillä kääntymässä. Ensimmäisenä vuorossa oli Tuomas Grilli, tämä reikä seinässä jonka ohi olen monesti kävellyt. Paikka on auki vain iltaisin klo 21-05, joten nyt oli otollinen aika testikierrokselle.

Tuomas Grillin menu oli hyvä ja monet annoksista kuulostivat herkullisilta. Valinnan vaikeus meinasi iskeä mutta sitten huomasimme Tuomashampurilaisen, jota ruokalista itsekin suositteli. Tuoteinfo ei tosin luvannut hyvää, koska hampurilainen sisälsi ainoastaan mystisen "pepperonipihvin" ja juuston. En vieläkään tiedä tarkoitettiinko pihvin pepperoni-lisänimellä jalopenomaisia chilipaprikoita, vai pepperonimakkaraa. Maailmassa on hyvä olla mysteereitä, joten säilyköön tämä yhtenä niistä.

Aika köykäiseltä siis kuulostaa, varsinkin kun ottaa huomioon 6 euron hinnan. Mutta nähtyäni valmistusprosessia, ja lopullisen pihvin, huoleni katosivat nopeasti. Tekovaiheessa burgeriin upotettiin kiitettävä määrä sekä normaalimajoneesia että valkosipulimajoneesia. Grillimestari otti myös huomioon hampurilaisen perustavan luonteenpiirteen, ja osasi laittaa kastikkeita ympäri hampurilaista, ei vain etuosaan. Tämä työtapojen laadukkuus tosin heitteli hieman, ja kuvassa näkyvä -A:n hampurilainen oli valmistukseltaan tasokkaampi kuin minun vastaava. Huomasin nimittäin ensimmäisellä puraisulla kastikkeiden sijaitsevan takakontissa etuosan ollessa harmillisen kuiva, mikä on erittäin harvinainen ongelma grilliruoassa (yleensä asiat ovat toisinpäin).

Sitten päästäänkin itse pihviin. Tämä on yksi ehkä omintakeisimpia ja parhaita pihvejä mitä on tullut vastaan. Mausteet maistuivat, ja mikä tärkeintä, mehukkuutta löytyi olan takaa. Ison koon ansiosta se ei ollut yhtään kuiva, vaan pehmeimpiä ja täyteläisimpiä grillipihvejä mitä makunystyräni ovat päässeet maistamaan. Tämä pihvi oli täyskiinteyden sijaan enemmän lihamurekemaista, mikä antoi kauan kaivattua vaihtelua muiden grillien pihvitarjontaan. Runsaat majoneesit toivat lisäryhtiä pakettiin, ja koko purilaisen yksinkertainen kokonaisuus toi hymyn huulille. Joskus tarvitaan vain onnistunut pihvi ja se on siinä!

Maku: 4,25 hampurilaista
Hinta: 4 hampurilaista (6€)
-R


Tuomas Grillillä vieraillessa annokseksi valikoitui heidän nimikkoannoksensa eli Tuomas-hampurilainen. Ulkonäöltään hampurilainen ei mielestäni eroa kovinkaan paljoa huoltomohampurilaisista, joita saa valmiseineksistä tehtynä paikalliselta Shelliltä tai Teboilta. Ulkonäkö ei todellakaan antanut merkkejä käsissäni olevasta herkusta. Onneksi emme arvostele annokseksien makua ulkonäön perusteella, koska ensi puraisu oli jälleen tämänkin arvostelun h-hetki.

Ensimmäiseksi huomasin suussani rapean paahdetun sipulirouheen narskahdukset hampaiden välissä, mikä toi mukavasti tekstuuria koko annokseen. Sen jälkeen maistan pihvin kaikkine mausteineen ja voi pojat, että pihvi osasi olla mehevä, Pihvi on todella paksu, mutta pehmeän mehevä ja pepperoni antaa pihville vähän erilaista ulkonäköäkin. Vaikka pihvi on normaalia paksumpi hampurilainen, niin en silti lukisi sitä isoksi pihviksi. Pihvi on enemmänkin kuohkea kuin perinteinen tiivis hampurilaispihvin lätty ja tässä pääsemmekin annokseen huonoon puoleen eli kokoon. Hampurilainen on kooltaan pienehkö ja vertaisin sitä Super-Burgerin(ent. Elvis-Grilli) ananashampurilaiseen, joka on myös hyvä herkkupala suolaiseen pikkunälkää. Kummastakaan annoksesta ei ole nälän karkoittajaksi.

Tuomas-hampurilainen on todella hyvä ja maukas annos. Ottaen huomioon vielä kuinka vähän kyseisessä hampurilaisessa on eri täytteitä, niin voidaan puhua todella onnistuneesta kokonaisuudesta. Majoneesia ja kastikkeita oli riittävästi ja tukivat hyvin pepperonipihvin ominaismakua. Koko on pieni miinus, mutta asiakkaalla on aina vara valita, joten koko ei tässä arvostelussa vaikuta lopputulokseen.

Maku: 4,25
Hinta: 4
-A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nanan Grilli (Espoo) - Super Maxi

Ahjon Grilli (Kerava) - Maxipekoni XL

Vaiveronkadun Kioski (Hyvinkää) - Vaiverolainen