Rykimä Grilli (Levi) - Poron Öky Hampurilainen

Ennenkuin siirrymme Leppävaaran taiston seuraavaan osaan, on sitä ennen aika maistaa Pohjolan herkkuja.

"Enska where are youuu?" on ollut kuutamohuutoni jo monet Levin kerrat. Tämä legendaarinen koppimopojumala loihtii kuulemma sellaiset herkut, ettei muusta väliä. Enskan Eväs on Levin selkeä "The"-grilli huhujen mukaan, ja kuulemma hyvä syy tehdä Levin reissu. Olen jo itse alkanut epäilemään kyseessä olevan lumimies Jetin tasoinen myytti grillitaivaasta, mutta luotettavat lähteet väittävät sen olevan totta.

Koska viimeisimmällä reissullani en taaskaan törmännyt Enskaan, oli minun pakko turvautua hätävaihtoehtoihin. Valitettavasti Hullu Poron grilli oli kiinni, joten valintani kohdistui ainoaan auki olleeseen grilliin nimeltä Rykimä Grilli. Rykimä Grilli sijaitsee Nili Poro-ravintolan yhteydessä "reikä seinässä"-periaatteella. Hämyisellä takakujalla on luukku, josta yön nälkäiset kulkijat tilaavat annoksensa suppeasta valikoimasta. Huomioitavaa on myös se, että Grilli oli (ainakin tähän aikaan vuodesta) auki vain perjantai- ja lauantai-öisin klo 22 eteenpäin.

Valikoima grillillä oli siis suppea. Tämä ei lähtökohtaisesti ole ollenkaan huono asia: kokit keskittyvät muutamaan specialiteettiin, ja jättävät "kiljoona samanmakuista annosta"-valikoimat kiinalaisille ravintoloille. Grillin hieno erityispiirre on, että siellä tarjoillaan vain porosta tehtyä sapuskaa. Koska olin lomamies Levillä, annoin palaa ja otin Poron Öky Hampurilaisen hintaan 15€. Muualla olisi ollut itsetutkiskelun paikka, mutta nyt hinta kirvoitti vain sekunnin kyyneleen poskelleni. Tämän Öky-burgerin sisältöä ei paljastettu (kuinka osuvaa?), mutta Maku-Sherlockkina päättelin sen sisältävän 2x isoa poropihviä, kananmunan, juustoa, salaattia ja paahdettua sipulia. Näillä mennään, sanoi Virmanen.

Ensimmäinen suupala loi odottavaista ilmapiiriä: "Joo kyllä tässä liha maistuu hyvin...". Liha oli kyllä hyvää, hieman erilaisempaa kuin normi lihalätyt mitä burgereihin laitetaan. En silti kutsuisi sitä mullistavaksi, vaan ehkä enemmänkin luonnehtisin sen keskitasoa paremmaksi. Kuvasta ei ehkä selviä, mutta burgeri oli normaalia suurempi ja edes jollain tavoin perusteli hintaa. Ymmärrän myös poron lihan olevan (luultavasti) kalliimpaa kuin perusnauta, joten sekin vaikuttaa hinta-arviooni, enkä suoralta kädeltä tuomitse annosta ryöstöksi. Sen sijaan ryöstöfiilistä loi kaikkien mausteiden lähes täydellinen puute. Tämä on kuin kokoon litistetty Pommi! Majoneeseja ei maun perusteella ollut laisinkaan, ja ketsupinkin löysin vasta peräkontista. Hampurilainen vielä oikein vittuili minulle, koska nämä annoksen kipeästi kaipaamat ketsuppitahrat olivat purkautuneet paperille lähes kokonaan! Ei tämä samanlaista jyystöä ollut kuin Jaskan Kiusauksen loppu, mutta harmittavan lähelle mentiin.

Kuvailisin hampurilaista tasaiseksi menoksi, jossa ei ole mitään yllätyksiä tai makumaailman vivahteita. Vain tasaista poropihviä alusta loppuun. Samaten kohtuu runsaalla kädellä tarjoiltu sulanut juusto alkoi tökkiä, ja tummensi annoksen makua kuin amiksen bemarin takalasit. Salaattikin tuntui olevan erikoisuus jänkhäläisessä ruokaperinteessä. Ei annos missään nimessä paska ollut, muttei oikein mitään kunnon fiiliksiä ja elämyksiä luonut syöjälleen. Pikemminkin hieman negatiivisväritteisiä...

Jos sinun on pakko käydä grillillä Levin reissulla, etsi Enska, tai sitten ota huokeampi hodari Rykimän tarjonnasta. Tämän tilannut seuralaiseni valitteli myös kastikkeiden puutosta, ja kritisoi överimäärää paahdettua sipulia, koska kostukkeita ei ollut saatavilla. Itse maistoin haukun verran, ja ainakin hodarin makkarapötkö oli timanttista laatua.

Maku: 2
Hinta: 2 (15€)
-R

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nanan Grilli (Espoo) - Super Maxi

Ahjon Grilli (Kerava) - Maxipekoni XL

Vaiveronkadun Kioski (Hyvinkää) - Vaiverolainen