Tuyen Grilli (Leppävaara, Espoo) - Lapion Erikoinen

The Battle of Leppävaara Has Begun!

Ensivaikutelmana Leppävaara ei ole muuta kuin kauppakeskus Sellon kotipaikka. Kyseisen Sellon varjosta kuitenkin ponnahtaa esiin erikoinen grillitaivas, jossa kolme (KOLME!) grilliä ovat vierivieren. Edes Helsingin keskustasta ei löydy samanlaista täyteen ahdettua grillikeskittymää. Hauskana yksityiskohtana grillien tarjonta vaihtelee hieman, ja laskennasta riippuen yksi niistä ei ole varsinainen grilli. Se nimittäin mainostaa itseään kebab/pizzapaikkana, joka sivussa tarjoilee grilliantimia. Keskimmäinen grilli on sitä vastoin kääntänyt tämän ajattelun päälaelleen, ja se on grillipaikka joka tarjoilee sivussa pizzaa ja kebsua. Viimeinen niistä, ja tämän arvostelun kohde, on sitten ihka aito grilli, josta ehkä saa pizzaa, muttei se sitä ainakaan mainosta yhtä selkeästi kuin muut. Grillin sisätilojen seinillä oli kuvia ja kuvauksia annoksista, joista Lapion Erikoinen oudolla nimellään ja hieman muuta tarjontaa kalliimmalla hinnallaan varasti huomiomme. Kyseessä on (kuten kuvakin kertoo) perinteinen burgeri, johon oli lisätty 2 pihviä, 2 juustoa, pekonia, kananmuna, ananas ja salaatti+mausteet. En vieläkään ymmärrä miten nimi kuvastaa annosta, tai onko maailmassa Lapio-nimisiä henkilöitä, mutta se jääköön paikan omaksi salaisuudeksi. Tärkeintä on kumminkin maku.

Mausta puheenollen tämä hampurilainen ei ole jokaiselle. Jos mielestäsi ainoa oikea burgeri on grillitulen ääressä valmistettu savuinen herkku, tämä sämpyläpihvi ei ole todellakaan sinua varten. Antakaas kun kerron vertauskuvan: Kuvittele itsesi purjehtimassa Karibialla vailla päämäärää, seireenit lauleskelevat sulosointuja korviisi ja aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta. Tämä mielikuva kuvastaa hyvin Lapion Erikoista. Se on ehkä hieman makeaa, mutta pääosin minulle tuli mieleen sanat pehmeys ja raikkaus. Vaikkei makumaailmaa voi luonnehtia trooppisen makeaksi, ei siinä ollut yhtään perinteikästä grillimäistä savuisuutta. Veikkaan osasyynä olevan se, ettei näin makuarvion perusteella pihvejä maustettu ylimääräisellä suolalla tai muilla mausteilla. Oli vain pihvi, ja sitä tukevat kastikkeet. Kastikkeita on vaikea tarkalleen arvioida, koska en nähnyt tekovaihetta ja mitä kaikkea kokkikolmonen sinne lopulta iski. Nämä majoneesit tukivat silti loistavasti annoksen puhdasta makua, ja ainoa mikä toi grillin makua annokseen oli erinomaisesti tehty pekoni. Kuvastakin näkee, että on vaikea pistää paremmaksi pekonin mehevyydessä.

Kaiken kaikkiaan annos oli erittäin maittava, varsinkin kun vastaavanlaista settiä on harvoin muualla tarjolla. Jos siis haluat perinteistä poikkeavaa grillimakumatkailua, kannattaa paikassa ehdottomasti käydä. Seuraavaksi testaamme grillikolmion kaksi muuta kandidaattia, ja voittaja julistetaan sen jälkeen. Rima on asetettu korkealle.

Maku: 4
Hinta: 4 (6,5€)
-R


Loppumaton grillien etsintä johdatti meidät tällä kertaa Leppävaaraan. Itse grillien etsintä oli hieman vaikeaa Leppävaarasta, koska grillit loistivat poissaolollaan jopa googlen tuloksista. Noh, keskustelupalstan kautta löytyi Tuyen Grilli, johon suuntasimme. Ympärille jääneet kebab-grillit jäivät seuraavaan kertaan.

Tuyen Grillin "Lapion Erikoinen" oli selkeä voittaja, kun valikoimme testattavan hampurilaisen. Hampurilaisessa oli omaan makuuni täytteet kohdallaan, joten odotukset olivat hieman normaalia korkeammalla. Kuten kuvasta näkyy annoksen ulkonäkö ei anna turhia lupauksia.
Kaikki ainesosat olivat myös hyvän oloisia ja annosta voisi kuvailla isohkoksi kerroshampurilaiseksi.

Makumaailmaltaan hampurilainen oli makeahko, josta suupalojen myötä nousi esille myös ainesosien suola. Pelkäsin annosta syödessäni annoksen makeuden muuttuvan ylimakeuden puolelle, mutta annos oli maustettu juuri oikein ja tasapaino säilyi viimeiseen suupalaan saakka. Pekonissa oli juuri sopivasti savun makua, mikä toimi erinomaisesti makeiden kastikkeiden ja majoneesien kanssa. Kaikki ainesosat olivat hyvää keskitasoa, joista ei ole sen kummempia kirjoitettavia. Kaikki ainesosat olivat mielestäni vähän litistettyjä, mutta kaipa se selittää annokselle annettua nimeä ja rapeaksi paistetut hampurilaissämpylät eivät koskaan ole pahitteeksi.

Lapion erikoinen oli mielestäni hyvä kokonaisuus, jonka makea makumaailma on virkistävä säväys pääkaupunkiseudun grillien kahinoihin.

Maku:  3.75
Hinta:  4.50
-A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nanan Grilli (Espoo) - Super Maxi

Ahjon Grilli (Kerava) - Maxipekoni XL

Vaiveronkadun Kioski (Hyvinkää) - Vaiverolainen