Tintin Grilli (Helsinki) - Stadin Erikoinen

Helsinki Tourimme jatkuu Kallion visiitillä, jossa Roskapankin vierestä löytyy "reikä seinässä"-periaatteella toimiva Tintin Grilli. Sisätiloja grillillä ei ole, asiakas vain ottaa pari porrasta korotetulle tiskille ja kertoo toiveensa nälän taltuttamiseksi. Me valitsimme listalta Stadin Erikoisen, koska haluamme kuulua osaksi ruotsinkielistä lainasanaa palvovaa Hesalaisperhettä. Tämä Hesan Erikoinen sisälsi 2 pihviä, kananmunan, suolakurkun ja salaattia.

Saatuamme burgerin käsiimme vaikutti se lupaavalta. Grillin luonteen vuoksi tekovaihetta oli vaikea seurata tiskin kautta, mutta ainakin majoneesia näytti ensialkuun olevan riittävästi. Ensipuraisu olikin erittäin kova: tarjolla oli hyvän makuista majoneesia, meheväksi paistettua kananmunaa ja raikasta salaattia. Myöskään pihvi ei ollut Oopperan Grillin tasoista jauhojätettä, vaan ihan kelpo lihalätty. Pidin myös suolakurkun ja raa'an sipulin pyhästä liitosta, joka maustoi koko annosta juuri sopivasti. Avokkini tosin ei ollut samaa mieltä, vaan väitti minun löyhkänneen pahemmalle kuin koskaan aiemmin grillikierroksen jälkeen.

Burgeri oli jo hyvää vauhtia päätymässä Helsingin hyvien grillikokemusten joukkoon, mutta valitettavasti lopussa tuli "Kuiva"-niminen mörkö visiitille. Hyvää majoneesia oli laitettu kohtuullisen paljon, mutta se oli kasattu taas kerran vain etuosaan. Salaattikin loppui nopeasti, joten viimeisiksi puraisumuistoiksi jäi vain sulaneen juuston maku vailla mitään raikkautta. Ei se maailmanloppu ollut tässä burgerissa, mutta arvosana olisi voinut alkaa 4:lla, jos vain pakka olisi pysynyt kasassa loppuun asti. Silti tätä Stadin Erikoista pystyy kohtuu hyvillä mielin suosittelemaan, varsinkin jos sattuu liikkumaan yöaikaan Kallion kapakoissa.

Maku: 3,5
Hinta: 3,75 (6,5€)
-R

Tintin grilli on yksi niistä grilleistä, joissa olemme käyneet aina silloin tällöin jo vuosien ajan. Grilli ei ole oikein koskaan jättänyt itseäni sen verran kylmäksi, etten haluaisi sinne palata.

Stadin erikoisessa kananmuna ja pihvit olivat hyvin maustettuja, mutta mausteet eivät kantaneet pitkälle ilman salaatin päällä olevaa kastiketta.  Hampurilaisen sämpylät olivat myös hyvin paahdettuja. Sämpylän kuori oli rapea ulkoa ja sisältä pehmeä, aivan kuten tuore leipäkin.

Stadin erikoinen alkoi lupaavasti, kun salaatin päällä oleva kastike toimi hyvin ja antoi makua koko suupalalle. Kuitenkin kastikkeen loppuessa alkaa myös hampurilaisen alamäki. Makumaailma muuttuu jälleen kerran tunkkaiseksi ja tasapaksuksi, kuten monessa muussakin hampurilaisessa.

Stadin erikoinen olisi helposti 4,xx arvoinen hampurilainen, jos alun kastiketta löytyisi ensimmäisestä suupalasta siihen viimeiseen saakka. Hampurilainen ei ollut varsinainen pettymys, mutta ei se kovin korkealle nouse omalla listallani.

Maku: 3,25
Hinta: 3,50 (6,5€)
-A


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nanan Grilli (Espoo) - Super Maxi

Ahjon Grilli (Kerava) - Maxipekoni XL

Vaiveronkadun Kioski (Hyvinkää) - Vaiverolainen