Satama-Sanni (Lappeenranta) - Vety


Tuen grillin jälkeen suuntasimme kohti Lappeenrannan suurinta grillikuuluisuutta, nimittäin Vety-lihapiirakkaa. En ole varma rantautuiko lihapiirakka Suomeen Lappeenrannan kautta (legendat näin kertovat), mutta ei sillä väliä. Tärkein kysymys mielessäni oli: Ovatko lihapiirakat parempia Lappeenrannassa kuin muualla? Tätä testataksemme googlettelimme Lappeenrannan eri kioskeja, ja niukalla äänten enemmistöllä valitsimme Satama-Sannin tarjoilemaan meille maankuulua Vetyä. Vety siis sisältää lihapiirakan lisäksi kinkkua ja kananmunan (Atomi vain jomman kumman). Kinkusta sai valita joko savu- tai keittokinkku-version, itse valitsin ensimmäisen.

Kuten tarjoilijatkin, myös annos näytti nätiltä. Lasikulhossa tarjoiltu lihapiirakka ei ehkä ole käytännöllisin tapa tarjoilla grilliruokaa, mutta hienoa fiilistä se silti loi. Ja on se vaan pakko myöntää: tämä Vety oli yksi parhaista lihapiirakoista mitä olen syönyt. Koostumus oli mehevää, ja muutenkin valkosipulimajoneesin kanssa makuelämystä voisi kuvailla silkkiseksi, jossa lihapiirakka ikäänkuin suli suussa. Kun monilla grilleillä saat mikrossa paistetun kovettuneen ja tunkkaisen lihiksen, vältti tämä yksilö ne sudenkuopat täysin. Kaikki ainesosat oli priimaa, ja yksinkertaisuus oli tässä tapauksessa vahvuus. Ehkä joskus voisi tehdä Special Edition Vetyjä, joissa olisi vielä enemmän erilaista sälää sisällä (lisämajoneeseja, rouskusalaattia jne.), mutta näinkin tämä oli mielestäni todella ensiluokkainen lihapiirakka. Plussana myöskään hinta ei päätä huimaa, tosin yhellä Vedyllä ei kovaa nälkää taltuteta.

Maku: 4,5
Hinta: 4,5 (5€)
-R

Olemme saaneet muutamia toiveita käydä Lappeenrannassa testaamassa paikallista herkkua eli vetyä. Aikaisemmat kokemukseni Vedystä olen saanut Superburgerilta, jonka vety ei ole ihan sieltä perinteisimmistä mallista vedetty. Silti on se ehdottomasti yksi suosikeistani, jos grilliltä pitää ottaa lihapiirakkapohjainen annos.

Vetyä on hehkutettu todella paljon, minkä vuoksi odotukset olivat myös korkealla. Lihapiirakka voideltiin sisältää sulalla voilla ennen kuin lihapiirakan sisälle laitettiin myös keitetty ja siivutettu kananmuna sekä savustettua kinkkua. Lihapiirakan sisälle tuli pääainesosien lisäksi sinappia, ketsuppia ja kurkkusalaattia.

Vety oli omalla kohdallani hienoinen pettymys. Siihen asetetut odotukset taivaallisesta herkusta jäivät saavuttamatta. Perusmaut olivat kohdallaan ja lihapiirakan sisälle levitetty voi oli mukava lisä. Lisäksi annoksen pienuus jäi myös harmittamaan. Vety ei ollut mitenkään huono annos, mutta se ei ollut kovinkaan erikoinen versio muualla nautittuihin lihapiirakka-annoksiin. Vedystä löytyi ne kaikki perusmaut mitä voi lihapiirakasta, savukinkusta, keitetystä kananmunasta ja muista lisukkeista vain odottaa. Pettymys kohdistuukin enemmän siihen, ettei Googlen suosikki pystynyt tarjoamaan mitään erilaista mitä muualta ei saisi.

Maku: 3,75
Hinta: 3,50
-A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nanan Grilli (Espoo) - Super Maxi

Ahjon Grilli (Kerava) - Maxipekoni XL

Vaiveronkadun Kioski (Hyvinkää) - Vaiverolainen