Tuen Grilli (Lappeenranta) - Tuplatulinen


Tällä kertaa bisneksien teko ajoi meidät kohti Lappeenrantaa. Ja aina kun auto suuntaa kohti uutta paikkakuntaa, googlettaa puhelin uusia grillielämyksiä. Lappeenranta on semi-kuuluisa grillimesta eritoten Vety-lihapiirakoistaan, ja se oli ehdottomasti pakko kokea matkan varrella. Googlettelu antoi silti lisätietoa kaupungin tarjonnasta, ja Satama-Sannin suureksi haastajaksi ilmaantui mystinen Tuen Grilli, jota varsinkin netin foorumisankarit kehuivat. Grillin omat nettisivutkin lupaavat "Suomen grillien parhaimmistoa".

Kun lopulta saavuimme mättöluolaan, paljastui se mukavaksi mökiksi tien varrella (ainoastaan vessa puuttui). Ruokalista oli kattava, mutta lopulta päädyimme Tuplatuliseen hampurilaiseen. Tuplasti tulisuutta hampurilainen ei sentään sisältänyt, vaan perustyyliin 2 pihviä, juustoa, sipulia, tomaattia, salaattia, kurkkua, hampurilaiskastiketta, valkosipulimajoneesia ja "tulisuutta". Syy miksi kirjoitin tulisuuden lainausmerkkeihin on, että mielestäni tulisuus-sana pitäisi korvata mausteisuudella: Kuten kuvasta huomaa, on pihveissä runsaasti maustetta, mutta tulisuutta ei käytännössä ollenkaan (ainoastaan pippuria).

Seurasin hampurilaisen valmistusta sivusilmällä, ja hyvältähän se näytti. Hampurilainen sisälsi perinteisemmän hampurilaissämpylän sijaan sämpylän, jota käyttäisit ehkä yleisemmin kotona kinkun kanssa, mutta grillillä paistaessa niistä kyllä tulee mukavan rapsakoita ja maukkaita hampurilaisiinkin. Muutenkin kasaaminen oli ensiluokkaista, kun kaikki kasattiin asteittain, ja annos rakennettiin pääosin liedellä. Tämä mahdollistaa kastikkeiden ym. tasaisemman levittämisen hampurilaiseen. Kuvassa hampurilainen ehkä näyttää hieman kuivalta, mutta maku oli yllättävän mehevää sorttia. Erityismaininta on pakko antaa juustolle, joka ei mielestäni ollut perinteistä juustoa, vaan enemmän pippurijuustoon kallellaan. Samalla se oli erittäin tuhtia ja maukasta, jolloin se antoi selkeän makuvivahteen burgeriin.

Kuten aiemmin mainitsin, hampurilainen oli enemmän pippuriseen makumaailmaan kallellaan kuin tuliseen. Tämä teki siitä erilaisen elämyksen normiburgereihin verrattuna (mikä on aina hyvästä), mutta silti jotakin jäin kaipaamaan. Ehkä annos nojasi liikaa pippurimausteisiin, eikä vastapainoa taikka erilaista lisämakua oikein löytynyt. Silti tämä annos oli luokassaan hyvä ja varmasti kokeilemisen arvoinen kohde grillimatkailijoille.

Maku: 3,75
Hinta, 3,25 (8,10€)
-R


Lappeenrantaan lähdettiin varta vasten maistamaan Vetyä, mutta tätä ennen oli hampurilaisen vuoro.

Tuen grillin tuplatulinen oli mielenkiintoinen annos. Tuplatulisessa käytetty sämpylä tuo heti mieleen perinteisemmän grillihampurilaisen, mistä iso plussa. Annoksen tulisuudesta voidaan olla montaa eri mieltä, koska pippurisen sulatejuuston käyttäminen ei nyt chilikastikkeisiin tottuneelle tallaajalle edusta kieltä kuumottelevaa tulisuutta. Tulisuus oli rakennettu kokonaan pippurin varaan, mutta onneksi pippuria ei ollut tungettelevan paljoa.

Annos rakentui rapeaksi paahdetuista sämpylöistä, joiden väliin oli laitettu pari grillimausteella kuorrutettua pihviä, lisukesalaattia, pippurista tuorejuustoa ja tuore tomaattiviipale. Tomaattiviipaleen tuoreus on pakko mainita, koska se leikattiin tomaatista samalla kun hampurilaista valmistettiin.
Pippurinen tuorejuusto oli mielestäni hyvä veto hampurilaisessa, koska sen pippurilla kuorutetut reunat toivat mukavasti makua ja samalla maustamaton tuorejuusto toi lisää raikkautta salaatin lisäksi koko hampurilaiseen.

Tuplatulinen osoittautukin hyvin tavalliseksi hampurilaiseksi, jossa perusasiat olivat kohdallaan ja normaalia enemmän pippuria. Tuorejuuston yhdistäminen hampurilaiseen oli tämän annoksen ehdoton kohokohta!

Maku: 4,00
Hinta: 3,50
-A





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nanan Grilli (Espoo) - Super Maxi

Ahjon Grilli (Kerava) - Maxipekoni XL

Vaiveronkadun Kioski (Hyvinkää) - Vaiverolainen