Nipan Grilli (Kouvola) - Makkaraperunat



Tervetuloa Kouvostoliittoon sanoi tuttuni. Kouvola on mesta paikka sanoi Matti Nykänen, kunnes vaihtoi mielipiteensä Lahteen. Kouvola on kuin Lahti ilman Cheekkiä, mutta mäkihyppytorni kylläkin löytyy. Kouvolassa on mäkihyppytornin lisäksi myös paljon grillejä, mikä lämmittää erityisesti meidän grillimatkailijoiden rasvaisia sydämiä.

Tein pikagallupin kouvolalaisilla, ja legendaarisimmaksi näistä grilleistä muodostui Nipan Grilli. Ajaessani loputtomien lähiöiden halki, tuntui etten koskaan löydä keidasta tästä sateenpiiskaamasta harmaudesta. Lopulta horisontissa hohti valoa sumun keskellä, ja tiesin saapuneeni Legendaariseen paikkaan. Legendan titteli on himoittu palkinto, jonka paikalliset asukkaat myöntävät kovan raadannan tuloksesta. Myös bisnes on ollut hyvää, koska toimitilana oli grilliksi isonkokoinen sisätila kahdella työntekijällä. Kaikki kuumerkit olivat kohdallaan ja päästään itse asiaan:

Uusi grilli on kuin tapaisi uuden naisen: Kysellään aluksi muilta millainen se on, ja kun tavataan, leikitään kyselyleikkiä lisää. Kyselyn tavoitteena on selvittää mikä saa tämän tikittämään: Grillien tapauksissa, mikä annos on suosituin. Koska ihmiset haluavat aina parasta, niin tämä yleensä karsii jyvät akanoista. Erikoisesti suosituimpia eivät olleet hampurilaiset vaan jonkinlainen Torikka-lihis muutamalla wurstisiivulla, ja makkaraperunat. Olen makkaraperunoitten suuri ystävä, joten päätin kokeilla hampurilaisen sijaan miten rasvakeitin toimii. Kokoja oli kolme: pieni, keskikoko ja iso. Hinnat olivat naurettavan pieniä, samaan tapaan kuin menisi Saksaan syömään dönskää, niin otin Ison annoksen isoon nälkään (5,80€). Kouvolassa asuu selkeästi paljon rekkamiehiä ja -naisia, koska annos oli tuttavallisemmin V.I.M., eli Vitun Iso Mättö. Painoi varmaan kilon koko setti, ja aiheuttaisi pikkulapselle sydänkohtauksen jos kokonaan söisi. Iso annos on aina plussaa: eipähän tarvitse takaisintulomatkalla eksyä toiseen grilliin, ja rekkamies ajaa tuon avulla Venäjän halki.

10/10 "best thing ever!!" ajattelette tässä vaiheessa? Tästä päästäänkin maun analysointiin, joka ei ollut pettymys muttei myöskään makunystyröitä hierova. Suoraan sanottuna olen syönyt samoja makkaraperunoita jokaisessa perusgrillissä: Siinä on ranskalaisia (paljon), makkaraa, salaattia (+salaattimajoneesi), kurkkurelissiä, sipulia, sinappia ja ketsuppia. Kuulostaa paljolta? Minä taas ajattelen mielessäni "That's fucking it?", koska kuninkaita vallasta syöstessä tarvitaan kuninkaalle sopivat lisukkeet. Mehevyys ja maku saadaan aina SOOSEISTA, ja parhaimmat grillit ovat tämän salatieteen jo oppineet. Ranskalaiset olivat kyllä hyvin tehtyjä, ja parasta annoksessa olivat kunnon makkarasta tehdyt siivut (eivätkä mistään HK:n jauhosta kasaan kursitut räpellykset). Suolaa oli annoksessa sen verran, että annos tuntui käyneen valmistusvaiheessa merivedessä lillumassa. Koko yön kestänyt liskodisko ei helpottanut vaikka vettä kittasi pari litraa nukkumaanmennessä ja aikana.

Ehkä ongelmana oli legendan statuksella leikkiminen. Hype nostatti odotukset liian koviksi, koska kaiken sanahelinän alta paljastuikin vain perusgrilli megamaisen kokoisilla annoksilla. Vuoden päästä en muista koko annosta, jonka takia ryöstän legendan statuksen pois tältä grilliltä, elleivät pettyneet lukijat pysty kuorossa sanomaan "otit niin väärän annoksen, tää yks jada jada Iso KooHooMoo olisi ollut niin paljon parempi setti".

Tästä viisastuneena jätän makkaraperunat syömättä uusissa paikoissa. Makkaraperunat on kuningaslaji, jonka vain harvat ja valitut osaavat (tästä blogipostausta myöhemmin).

Onko Nipan Grilli käymisen arvoinen? Makkaraperunoiden perusteella paikka on hyvä perusgrilli kouvolalaisille, mutta muualta en lähtisi tätä varten tekemään road tripiä (vaikka Eat.fi:n amatöörit muuta väittävätkin).

Maku: 3 hampurilaista (=OK)
Hinta: 5 hampurilaista
-R

Kommentit

  1. Kirjoitat hauskalla tavalla, ilmeikkäästi - kiitos siitä!

    VastaaPoista
  2. Ei sinne makkaraperunoiden takia kannata ajaa, Olisit ottanut Tuplaburgerin. Nipalla burgerit ja hampurilaiset on hinnastossa erikseen. Mitä eroa näillä sitten on niin en tiedä koska mun vakio kyseiseltä grilliltä on juuri joku burger tai "torkkari" (=Tornionmäkeläinen). Harmi kun ei pääkaupunkiseudulta saa mistään samanlaisia burgereita kuin Nipalta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nanan Grilli (Espoo) - Super Maxi

Ahjon Grilli (Kerava) - Maxipekoni XL

Vaiveronkadun Kioski (Hyvinkää) - Vaiverolainen