Original Rolssi (Klaukkala) - Big Burger Special



Lukijoiden suosituksesta päätimme suunnata matkantekomme Klaukkalaa, tätä Nurmijärven pikkusiskoa, kohti. Original Rolssi löytyi helposti, ja edessämme häämötti Snacky-tyylinen pikaruokamesta/grilli. Kouvolan virheestä oppineena valitsimme tällä kertaa ehdottomasti burgerit, ja otimme paikan toiseksi kalleimman setin nimeltä Big Burger Special. Kalleimman Texasin jätimme toiseen kertaan, koska se sisälsi normityylisen pihvin mikä ei meitä grillikulinaristeja ajatuksen tasolla miellytä.

"Rehellinen hampurilainen" oli ensimmäinen ajatus, joka mieleen juolahti nähtyäni Big Burger Specialin. Sisältö oli muuten peruskauraa (pari pihviä, kananmuna, salaattia jne.), mutta oli Original Rolssilla myös yksi oma ässä hihassaan: erikoismajoneesi. Tämä epäilyttävän pinkki sörsseli, josta tuli mieleen se mössö mistä kaikkien rakastama pelle Ronald tekee McNugettinsa (Katso tästä), oli onneksi ehtaa majoneesia. Hieman mautonta, mutta hyvää kostuketta burgeriin.

Joskus moni kakku on päältä kaunis, ja moni nainen kauniimpi promilleissa, mutta tämä Rolssi vältti aamuisen häpeän. Burgeri oli erittäin mehevä, ja hyvät raaka-aineet takasivat aidon puhtaan burgerin maun. Joskus voidaan laittaa huulipunaa sialle, mutta Rolssi jätti huulipunan kotiin luottaen luonnollisuuteensa. Tämä on sekä voitto että tappio: Burgeri maistui aidosti todella hyvältä, mutta siitä olisi vielä saanut hieman paremman lisäkastikkeiden mielikuvituksellisella käytöllä. Nyt ei jäänyt perusvirheestä eli mehevyydestä kiinni, makua ja niiden räjähtävää iloittelua ei vain ollut tarpeeksi. Hampurilainen oli silti erittäin hyvä ja suosittelen makumatkaa pääkaupunkiseudun barbaareille, mutten road tripiä pohjoisen karpaaseilta.

Otin kyytipojaksi normaalit ranskikset, muttei niistä oikein mitään kirjoitettavaa ole. Voi lukea Nipan Grillin arvostelun, ja heittää siihen papukaijamerkin lisämajoneesista.

Maku: 4 hampurilaista
Hinta: 3,5 hampurilasta
-R


Matkamme tosiaan suuntasi kohti Klaukkalaa ja suositeltua Original Rolssia. Ensimmäinen positiivinen huomio oli nettisivut, joilta pystyimme nopeasti tarkistamaan osoitteen ja aukioloajat.
Hyvin harvoin tätä informaatiota on tarjolla ja usein etsimme grilliä hyvin vaillinaisilla tiedoilla.

Ruuaksi valikoitui tosiaan Big Burger Special. Texas-hampurilainen  houkutteli myös maistamaan itseään, mutta vertailukelpoisuuden säilyttämisen takia päädyimme BBS:ssään. Itse otin vain hampurilaisen ja juoman, koska itselläni oli vain pikkunälkä päällä ja ranskalaiset olisivat menneet osaltani roskiin.

Odotukset olivat korkealla useiden suosituksen takia, mutta kaikki epäluulot paikkaa kohtaan poistuivat valmiin hampurilaisen nähtyäni. Burgeri oli juuri sellainen mitä mättö-ruualta voi odottaa. Iso hampurilainen, mikä on täytetty äärimmilleen. Siitä myös löytyy kaikki hyvän hampurilaisen menestystekijät: ananas, kananmuna, raikasta salaattia, riittävästi majoneesia ja ennen kaikkea maukkaat pihvit. Burgerin koko vastasi myös täysin hintalappuaan (9€), joten tästäkään ei voi moittia.

Omasta mielestäni BBS:sän maut olivat kohdallaan, mutta tulisemman ruuan ystäville hampurilaisesta varmasti puuttuu potkua. Hampurilainen on makumaailmaltaan lähempänä perinteistä "suomalaista" grilliruokaa kuin nykyistä pikaruokakulttuuria. Tätä makumaailmaa kuvailisin rehelliseksi. Ei ylimääräistä kikkailua vaan varmaa luottoa raaka-aineiden puhtauteen ja omiin makuihin. Pienen miinuksen antaisin ananaksen sijoittamisesta hampurilaisessa. Omassa valioyksilössäni ananas oli alimman sämpylän päällä ja jäi tämän takia melkein täysin huomioitta. Ananaksen ainoa oikea paikka  mielestäni on aina suolaisen täytteen päällä, joka voi olla pihvi tai kananmuna. Tällöin suolainen ja makea kohtaisivat jokaisessa suupalassa.

BBS oli houkuttelevan näköinen annos, joka myös lunastaa antamansa lupauksensa. Ei liian kallis kokoonsa nähden, mutta 8 € hintalapulla varastettuna annos olisi selvästi nykyisen Super Elviksen kaataja. Kehoitankin kaikkia super Elvis-faneja ainakin kerran käymään maistamassa kyseistä hampurilaista. Mielestäni ylimääräinen ajomatka on täysin vaivansa arvoinen.

Voin luvata, että käymme täällä vielä toistekin. Texas on ainakin pakko vielä maistaa.

Maku: 4,5 hampurilaista (Hyvä)
Hinta:  4,5  hampurilaista (Hyvä)
-A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nanan Grilli (Espoo) - Super Maxi

Ahjon Grilli (Kerava) - Maxipekoni XL

Vaiveronkadun Kioski (Hyvinkää) - Vaiverolainen