Maran Grilli (Salo) - Chili Burger

Lähdin ex tempore reissulle Saloon, tähän kotoisaan Turun vasallivaltioon. Valitettavasti en kerennyt tehdä perusteellisempaa selvitystyötä, ja jouduin hyödyntämään vanhaa kunnon Googlea etsiessäni Salon grillejä. Hakusanalla "Salo grilli" löytyi Maran Torikeidas, ja sitä myöten Maran Grilli. Nettisivut olivat grillimittapuulla erittäin siistit, ja paikka vaikutti testaamisen arvoiselta. Erityisesti mieleen jäi kertomus Naga sinapista ja taglinestä "Uskallatko maistaa?". No tottahan toki uskallan.

Grillille päästyäni en oikein tunnistanut mikä annoksista sisältäisi naga sinappia, mutta luotin ennakkovaistoihini ja tilasin Chili Burgerin. En vieläkään tiedä sisältikö annos naga sinappia, mutta mausta kohta lisää. Grillissä oli hyvä puoli se, että syödä sai joko ulkona tai sisällä. Raavaana miehenä uhmasin kylmää syksyistä iltaa, ja en tutkinut sisätiloja sen tarkemmin.

Tarkkailtuani Chili Burgerin valmistamista, huomasin hienon kikan Maran grillillä. Hampurilaiseen laitettiin majoneesia peräpäähän ja lisättiin sen jälkeen päälle rouskurehua. Ei tässä mitään, mutta samaa majoneesia laitettiin vielä rouskurehun päälle! Tämä pieni ilo lämmitti rasvaista grillisydäntäni synkässä syyssäässä - Pienillä detaljeilla saadaan aikaan isoja muutoksia makuihin. Muutenkin hampurilainen oli mehevää kamaa, ja tulisuuselementtinä toiminutta paholaisen hilloa levitettiin säästelemättä koko alasämpylän pinta-alalle. Edellä mainittua naga sinappia ei luultavasti annoksesta löytynyt, tai ainakaan mainittavaa potkuelementtiä en huomannut. Voi olla että sinappi on ostettavissa vain pulloina (7€/pullo), mutta toivoisin myös että sitä levitettäisiin ainakin Chili Burgeriin.

Nähtyään Chili Burger-hampurilaisen kaverini osuvasti lohkaisi pihvin olevan vain tuomassa pientä lisämakua. Ja tottahan tuo, pihvi oli erittäin ohut ja pieni. Tämä ei henk.koht. haitannut, koska hinnan puolesta oli vaikea odottaa kerroshampurilaista (4,5€), ja muutenkin koko makuelämys toimi ohuella pihvillä erittäin hyvin. Jos mainittuja sooseja ei olisi ollut hampurilaisessa, olisi se varmasti yksi heikoimmista maistamistani, mutta niin vain saucet pelastivat päivän. Ja nostivat sen itseasiassa korkealle. Paholaisen hillo oli erittäin hyvää tässä purilaisessa: sopivasti pientä potkua ja herkullista makeutta samalla. Muutenkin koko burgerista jäi hyvällä tavalla makeus mieleen; Kaiken ei tarvitse aina olla tuhdin ja tumman makuista.

Kokonsa puolesta minulla on kaksijakoiset fiilikset. On totta että hinta ei ollut päätä huimaava, mutta tämä kokonaisuus toimi enemmän aperitiivina kuin pääruokana. Haluaisin mielelläni maistaa millainen olisikaan Maran tupla chili burger, kaikkea tuplasti! Koska nälkä ei lähtenyt, menin myös toiselle grillille Salon road tripilläni (siitä seuraavassa blogipäivityksessä). Kaiken kaikkiaan burgeri oli silti erittäin hyvä, ja ruokahalu jäi hyvällä tavalla pinnalle. Toinen samanlainen olisi maistunut mieluusti, ja se on hyvä kehu hampurilaiselle.

Maku: 4 hampurilaista
Hinta: 3,5 hampurilaista (4,50€)
-R

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nanan Grilli (Espoo) - Super Maxi

Ahjon Grilli (Kerava) - Maxipekoni XL

Vaiveronkadun Kioski (Hyvinkää) - Vaiverolainen