Puosun Grilli (Espoo) - Puosun Burger


Espooseen syntyy uusia grillejä kuin sieniä sateella. Voi toki olla että Puosun Grilli on jo ollut jonkin aikaa pystyssä, mutta tipsin paikasta kuulin vasta muutama viikko sitten. Espoo taitaa myös kaupunkisuunnittelussa kannattaa konttien käyttöä, koska kuten Pohjanmaan Grilli, myös Puosun Grilli toimii pyörillä varustetussa kontissa. Ulkoasu oli silti erittäin siisti, ja makuhermot lämpenivät kylmässä syysilmassa oikeaan asteeseen.

Pienen mietintähetken jälkeen valitsimme Puosun Burgerin, koska paikan nimeä kantava annos ei voi koskaan olla maultaan ainakaan paikan huonoin. Tähän settiin sisältyi 3 täyslihapihviä, 3 pekonia, 2 kananmunaa, 3 juustoa ja 2 ananasta. Vähän heräsi epäilyksiä miten tämän kaiken saisi kerralla suuhunsa, mutta Puosun Grilli oli onneksi pohtinut asiaa myös. Ratkaisuna he kasasivat kaksi tornia, joissa oli sämpylän yläosa hattuna. Tämä erikoisratkaisu toimi erittäin hyvin, ja sai aikaan eräänlaisen win-win tilanteen: kaksi hampurilaista yhden hinnalla! Tietenkin hampurilaispuristit voivat valittaa tästä erilaisesta kyhäelmästä, mutta lopulta maku ratkaisee.

Maku oli ensihaukkauksella hyvä; rehellinen maku ilman kikkailuja. Ainesosat oli paistettu hyvin, ja kokonaisuus toimi mainiosti. Erityiskiitos 2 ananaksesta, jotka tasoittivat sopivasti lihaisaa makua. Sausendaaleja olisin toivonut enemmän, ja erilaisia, tuomaan vaihtelevuutta annokseen. Annos oli samankaltaista alusta loppuun, mikä ei ole huono asia, muttei mikään erityistä kiitosta keräävä. Myös jotain lisärehuja salaattiin olisi tehnyt gutaa, esimerkiksi Elvis Burgerin tyylinen jänöjusseille tehty rouskurehu olisi tuonut lisää raikkautta annokseen. Kaikenkaikkiaan hyvä annos, mutta näin jälkikäteen mietittynä burgerista jäi eniten mieleen rakennustapa, ei niinkään maku.

Maku: 3,5 hampurilaista
Hinta: 4 hampurilaista (9,50€)
-R


Puosun Burgerin esillepano nosti odotuksia huimasta makumatkasta ja hyvästä kokemuksesta.
Hampurilainen on koottu kolmeen eri osaan. "Lautasen" keskellä on päähampurilainen ja sen sivuilla on kaksi pienempää kekoa. Näistä keoista löytyy pihviä, kananmunaa ja ananasta kuvassa näkyvän salaatin lisäksi. Nyt voidaan jo puhua onnistuneesta esillepanosta.

Ensimmäisen suupala oli taivaallista. Ehdinkin julistaa tämän suupalan jälkeen, että uusi kuningas on saapunut pääkaupunkiseudun grillimaailmaan. Ilo oli lyhytikäinen, mitä pidemmälle hampurilaista tuli syötyä. Annoksessa ei itsessään ole mitään vikaa. Pekoni on rapeaa, salaatti tuoretta ja kunnolla pestyä kuten muutkin kasvikset. Annoksen ongelmaksi nousee taas, valitettavasti, tylsä makumaailma. Makumaailmaa ei oikein "ole". Kaikki on hyvää, mutta ei kuitenkaan loistavaa. Mausteita ei vain ole tarpeeksi montaa eri laatua ja mausteita ei ole myöskään paljoa käytetty.

Tätä kirjoittaessa itselleni tulee tunne siitä, että tätä pitäisi päästä maistamaan vielä uudestaan. Annos on helposti ansainnut paikkansa pääkaupunkiseudun TOP10-listalla kaikista puutteistaan huolimatta. Visiitin arvoinen paikka, jos sillä suunnalla tulee liikuttua.

Maku: 3,75
Hinta: 4,25
-A

Kommentit

  1. Nimensä mukaisesti Puosun grilli on sieltä Nannan grillin vierestä Kivenlahdesta, Puosunrinteestä, palveli aikaisemmin Ulappatorilla, kunnes siihen kasvoi taloja. Pohjanmaan grilli palvelee nykyään Laajalahdessa Ni(s)htisillan asemasta. Heille valmistui omat tilat uuteen kiinteistöön, pihaan pääsee autolla, kuten ennnenkin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nanan Grilli (Espoo) - Super Maxi

Ahjon Grilli (Kerava) - Maxipekoni XL

Vaiveronkadun Kioski (Hyvinkää) - Vaiverolainen