Tori Grilli (Salo) - Special Burger

Koska aiemmin arvosteltu Chili burger ei nälkää täysin vienyt, oli pakko etsiä Salosta jokin toinen grilli. Tällä kertaa en halunnut turvautua Googlen tarjoamiin apupyöriin, vaan päätin tehdä asiat kuten ennen vanhaan™ eli kierrellä kylää ympäriinsä toivoen ruokapaikan ilmaantuvan tyhjästä. Onneksi Salo oli terveellä pohjalla grillien puolesta, ja huhuja erinäisistä pikaruokapaikoista kantautui kuuleviin korviini. Valitettavasti yksi grilleistä oli pimeänä, ja nopeasti löytynyt toinen grilli on tiettävästi suljettu lopullisesti.

Onneksi vältyin vesiperältä ja löysin keskustan tuntumasta Tori grillin. Paikka oli kohtuullisen kokoinen rakennus, mutta jotenkin geneerisen oloinen, mikä grilleissä ei aina lupaa hyvää makuelämyksille. Geneerisellä tarkoitan samasta printtipuljusta tilattuja kuvia hampurilaisista, ja menu on yleensä liian perinteikkään kuuloinen. Lopulta tämä tylsyys on myös saavuttanut paikassa työskentelevät kokit, joiden tavoitteena on vain täyttää ruokailijan vatsa "bensaa koneeseen"-mentaliteetilla. Valopilkkuna paikan ikkunassa oli iso keltainen kyltti punaisella tekstillä "MEILLÄ ON REPEN SINAPPIA", mikä sai korniudessaan hymyn huulille.

Ateriat vaikuttivat perinteisiltä, mutta onnekseni löysin yhden erittäin kiinnostavalta kuulostavan purilaisen, nimittäin Special burgerin. Tämä oli muuten aika peruskauraa, mutta perinteikkään jauhelihapihvin asemasta hampurilainen sisälsi paneroidun porsaanleikkeen. Olen yleensä hampurilaisten suhteen puristi, ja en pidä hienostoravintoloitten pakkomielteestä tuunata niitä milloin milläkin laatupihveillä (kuten härän sisäfileellä), mutta tätä porsaanleikettä oli pakko maistaa jo kokeilumielessä. Leikkeen lisäksi se sisälsi yhden ananaksen ja yhden meetwurstiviipaleen. Kyllä, luitte oikein, YHDEN meetwurstiviipaleen. Tiedän että Suomessa eletään laman kynnyksellä, mutta jos meetwurstia annostellaan kuin leipäjonossa, voisi sen jättää kokonaan pois.

En tiedä unohtuiko Repen sinappi laatikkoon, mutta mitään hienoa ja erikoista sinapinmakua en annoksesta löytänyt. Muutenkin soosit olivat aika peruskauraa, mutta onneksi hampurilainen oli säilyttänyt mehevyytensä (luultavasti porsaanleikkeen avustuksella). Muutenkin tämä leike toimi yllättävän hyvin! Se oli tarpeeksi ohut ja helposti syötävä sämpylöiden välissä, mitä nyt hieman pursusi reunojen yli kuten kuvasta näkyy. Leikkeen maku oli kaikinpuolin hyvää, ja sitä oli maustettu juuri sopivasti. Kokonaisuudessaan hampurilaisen makumaailma oli konstailematon, ja ehkä siksi hieman helposti unohdettava. Onneksi yleistä makua silti löytyi, ja edellä mainittu mehukkuus oli burgerin parasta antia. Hampurilainen ei yllä Chili burgerin tasolle, mutta yleisesti ottaen olin positiivisesti yllättynyt Salon grillien laadusta! Molemmat olivat hyviä purilaisia, ja Chili burgerin söisin mieluusti uudestaan. Myös Special burgerin tilaisin luultavasti toiseenkin kertaan, koska possupihvi oli hyvää ja toi erilaista makua perinteiseen hampurilaiseen.

Maku: 3,5 hampurilaista
Hinta: 3,5 hampurilaista (6,50€)
-R

Kommentit

  1. Repen sinappi on Salossa legendaarista. Repen nakki oli auto, jonka takana olevasta luukusta sai ostaa mm. höyrymakkaraa ja lihapiirakoita. Repen vaimo Ritva piti putiikkia pystyssä vielä reilut 5 vuotta sitten, mutta nyt auto on toisen grillinpitäjän omistuksessa. Ritva teki pitkään kuitenkin Repen sinappia myyntiin muille tahoille, tämän hetken tilannetta en tiedä. Voi olla siis, että Torin grillin kyltti on tarkoittanut sitä, että Repen sinappia voi ostaa kotiin, ei sitä, että sitä käytettäisiin jokaiseen yksittäiseen hampurilaiseen / lihapiirakkaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nanan Grilli (Espoo) - Super Maxi

Ahjon Grilli (Kerava) - Maxipekoni XL

Vaiveronkadun Kioski (Hyvinkää) - Vaiverolainen